Postals del món #10: Hotel monàrquic

kioto
Segellada en: Digam que en Japó

I amb aquesta joia de l’art turísticoepistolar vull acomiadar aquesta col·lecció d’entrades sobre postals coentes que he anat publicant de forma menys o més regular durant el darrer any i mig. He guardat aquesta postal per al final perquè crec que captura l’essència d’aquesta col·lecció.

Primer de res, cal dir que estem davant d’una postal publicitària (i gratuïta) d’un hotel, amb tot el que això comporta. No em malinterpreteu, segur que l’hotel estarà molt bé i probablement el disseny d’interiors s’ajuste a la norma dels hotels amb pretensions de la zona. Ara bé, la persona que m’ha enviat aquesta postal ha estat de vacances al Japó; descobrint la seua cultura, les seues tradicions i gastronomia, visitant indrets interessants, o si més no, curiosos i passejant pels carrers d’un dels països més geeks i, perquè no, freaks del planeta… I aquesta foto del lobby del hotel en el que s’allotjava és el que ha de transmetre’m visualment l’essència de la seua experiència? “Sí”, podria respondre el meu amic, “era el que veia tots els dies al tornar de l’excursió”.

Però el millor de tot és que, de fet, ni tan sols me l’ha enviada: la postal està escrita al Japó (pels temps verbals empleats en la descripció del que està fent, visitant i descobrint), però guardada en la maleta i entregada en mà, un cop tornat del viatge. Això sí, ha tingut el detall de posar un segell:

segell
Joan Carles I d’Espanya i de Japó

Efectivament, un segell espanyol ja gastat, desapegat d’alguna carta rebuda i tornat a pegar sobre la postal japonesa abans de l’entrega. Si està apegada amb la mateixa saliva del remitent de la carta original o si s’ha hagut d’afegir nova, jo em decantaria per la segona opció, ja que el segell és de 6 pesetes, per la qual cosa, sospite que ha estat un bon temps secant-se en un calaix.

Bonus: en una mostra de cinisme sense precedents, ha apegat junt al segell una enganxina de “BY AIR MAIL”, per deixar clar que, en algun moment ha viatjat en avió, encara que siga en una maleta, junt a la roba interior bruta.

byairmail
Has viatjat en avió???

És o no una postal espectacular?

MEOW

 Edició (fe d’errades): Segons la informació facilitada pel protagonista d’aquesta història als comentaris, l’entrada conté algunes incorreccions respecte a l’origen de les postaletes del seu viatge a Japó: Sembla que el meu amic sí em va enviar una postal normal des de japó (una vista del Pavelló daurat de Kioto), sols que dins d’un sobre. Per això, el segell no estava a la postal i, semblava que no l’havia enviada des d’allà. En qualsevol cas, era una postal normal i, per tant, no era susceptible de ser publicada en aquesta col·lecció. A banda d’això, el meu amic va portar a la maleta unes quantes postals gratuïtes de lobbys d’hotels, de les quals, em va donar dos en mà durant els mesos següents. Una d’elles és la que es comenta a aquesta entrada, que me la va regalar amb motiu del meu aniversari.

 

7 comentaris per “Postals del món #10: Hotel monàrquic”

 1. A vore, caldrà puntualitzar les coses. Els segells antics eixos els guarde perquè saps que sóc afeccionat a la filatèlia, i és un regal per a tu (from me to you) desprendre’m d’un segell de la meua col·lecció privada per posar-te’l en la postal.

  D’altra part, estic convençut que t’envií una carta des de Japó amb segell japonés que deus tindre per casa i segurament n’hi hauria alguna altra postaleta japonesa, no sé, no ho recorde ja després de 5 anys. I vos portí també regalets, que no sóc tan cutre. Un poc cutre sóc, però no tant.

  De totes formes ja saps que a mi m’agrada fer estes bromes amb postals gratuïtes amb segells espanyols antics a mode de celebració natalícia.

  Ja tanques la sèrie? No hi han més postals?

 2. Vaja, jo no volia donar noms, però ja que t’has desemmascarat, podem comentar la jugada.

  Vaja per davant que t’agraïsc la teua cutre-postal, principalment perquè és el que sempre vos demane quan aneu de viatge, per, entre altres coses, fer estes seccions a la web. Sobre la resta de coses, no cal que justifiques res, ja ens coneguem des de fa molt de temps i estes són la classe de coses que fem. El que sí que lamente és no haver apreciat el regal del segell, sé que eres afeccionat als segells (inclús en alguna ocasió t’he donat algun segell curiós que ha caigut en les meues mans) però precisament perquè et conec, intuïsc que si em regales un segell de 6pts de Juancar probablement el tingues repe (o 10.000 vegades) a la teua col·lecció particular 😀

  D’altra banda, he revisat la meua col·lecció de postals i tinc dos postals més teues de Japó, ambdues entregades en mà (sense segell). He publicat aquesta perquè em semblava la més coenta de les tres; les altres dos són un altre lobby d’hotel i una foto del pavelló daurat de Kioto, que és una postal normal i no tindria molta gràcia per a aquesta secció. Potser hi ha una quarta postal enviada des de Japó que no va arribar mai?

  També he de dir-te que, no m’agrada posar noms a les entrades ja que, com saps, solc prendre’m algunes llicències quan escric al blog (http://goo.gl/z4izI)

  I sí, ja tanque la sèrie. Em sembla que 10 és un número rodó, i encara que tinc algunes més interessants, les deixaria per a una hipotètica segona edició. En qualsevol cas, en un principi vos vaig animar a que fèreu les vostres aportacions o, si més no, que m’enviareu postals escanejades (de les que sé que teniu perquè jo vos les he enviades je je)

 3. Ah, per cert, no havia comentat a la entrada que la postal es va entregar en mà… com a regal d’aniversari.

  Gràcies per recordar-ho al teu comentari.

 4. Home, clar que el tenia repetit el segell, per descomptat, però els col·leccione igualment encara que els tinga repetits.

  Val, respecte de les postals, ara ho recorde. Les dues postals gratuïtes són dels hotels on estiguí, i probablement te les donaria després en mà per al teu natalici o alguna cosa així o pot ser una anava en sobre i l’altra en mà. En canvi la postal del golden pavillion de Kioto (el símbol de la ciutat) aniria en una carta que t’envií des d’allí i el segell japonés aniria en el sobre, supose que ho tindràs encara.

  I respecte de les vostres postals, hauria de reunir-les totes i anar escanejant-les, sí. A vore si algun dia ho faig quan acabe el màster. 🙂

 5. Ja està clar el tema.

  El segell japonès, segurament te’l donaria, ja que no el tinc.

  Vaig a rectificar l’entrada per fer-te justícia 😀

Els comentaris estan tancats.