La web felina El Bloc de l'opinió felina

24Nov/121

Biciterroriste o bicivolador?

Aquest desembre, l'Ajuntament de València torna a la càrrega amb una nova campanya de multes per als ciclistes que vagen per la vorera. L'objectiu de la campanya és fer complir les disposicions d'una ordenança que prohibeix les bicicletes compartir les voreres amb els vianants. Trobe que, a causa de la pobra infraestructura de la ciutat de València per a la circulació de bicicletes (tot i la seua ideal topologia i climatologia per al desplaçament en aquest mitjà) les pretensions de dita ordenança són poc realistes i, conseqüentment hauria de ser més flexible. Jo entenc que si un ciclista circula temeràriament posant en perill la integritat de la resta de persones siga sancionat, transite per la vorera o per la calçada. Però, multar indiscriminadament a tots els ciclistes? Això és criminalitzar per criminalitzar. Sols falten els cartells informatius a les parades d'autobús amb l'eslògan "Cicliste = Terroriste".

Típics ciclistes valencians, segons l'Ajuntament

Parèntesi.

Recordeu aquella mítica pel·lícula titulada Los Bicivoladores que tantes voltes van emetre durant els 90 en Canal 9? Sí, eixa protagonitzada per una Nicole Kidman amb 15 anys i dirigida pel gran mestre de la ozplotation que és Brian Trenchard Smith. M'encantava de menut: no sé ni quantes voltes l'hauré vista. I sí, jo també vaig demanar una BMX per a reis. Maleït product placement!

♫ ♪ Yo, crecí en los ochenta... ♫ ♪

Tornem al present.

Bé el cas és que l'altre dia em vaig enrecordar d'aquesta pel·lícula quan intentava anar amb la bici per la calçada, ja que per la forma i proximitat en que els altres vehicles em passaven, jo mateix em podia convertir en un bicivolador en qualsevol moment. I no precisament dels que fan acrobàcies molones amb la BMX.

Mad Max VLC

Dramatització de la situació viscuda

Per tant, davant aquesta campanya, es pot, o bé desafiar les autoritats en mode biciterroriste i arriscar-se a pagar una multa de fins 500€ o bé jugar-se la vida en la calçada, en pla bicivolador, contra la resta de vehicles que et superen en velocitat i volum. En poques paraules, les opcions del ciclista són, com en aquell vell acudit, triar entre susto o muerte. Siga com siga, el ciclista, en aquesta ciutat, sempre ix perdent.

MEOW

 

  • Meneame
  • Facebook
  • Twitter
  • Identi.ca
  • LaTafanera
  • email
Publicat per FelinoEtiquetat com: , , Axivat en: Notícies Deixa un comentari
Comentaris (1) Trackbars (0)
  1. Puix sí, tens tota la raó, excel·lent article. A mi em fa un poc de por anar en bici per la ciutat amb tant de trànsit.


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Encara no hi han trackbacks