La web felina El Bloc de l'opinió felina

24Des/113

La veritat sobre el Pare Noël

Molt s'ha escrit i discutit sobre si Santa Claus va de roig o de verd. Si s'anomena Santa Claus o Pare Noël. Si beu Coca-Cola Light o Zero. Si té un mòbil Amena de tarjeta o de contracte. Però en realitat, les respostes a totes aquestes qüestions no són més que discusions en torn a preguntes equivocades. És tot una cortina de fum per amagar una veritat oculta, allò que tothom sap però del que ningú vol parlar. Efectivament, jo tampoc em crec que un senyor major, obés mòrbid per a més senyes, puga entrar per una xemeneia carregat de regals, amb nocturnitat i sense fer cap soroll. Ho sento, però no m'ho crec.

Ells tampoc s'ho creuen

És per això que, amb el pas dels anys he anat elaborant una teoria alternativa sobre què és el que passa al voltant de l'arbre de nadal la nit del 24 de desembre. Anem a veure, la situació és la següent: Discretament, un ens accedeix a la nostra casa (presumiblement per la xemeneia), carregat de regals que diposita sota l'arbre, amb el nom del seu destinatari. És a dir, aquest ens ha de ser:

 • És menut. Per poder accedir per les xemeneies més estretes.
 • És àgil. Per fer-ho en silenci, tot i anar carregat de regals.
 • Sap escriure (i en molts idiomes)

Havia de trobar algú (o alguna cosa) capaç de reunir aquestes característiques. En primer lloc vaig pensar en els lloros del Loropark, capaços de conduir una bici per un fil d'aram mentre interpreten "As time goes by" en un mini piano enganxat al manillar i canten la marsellesa imitant a Chiquito. Però en eixe cas, la seua autoria s'evidenciaria per la presència de plomes de colors al voltant de l'arbre. No, no, la cosa era molt més senzilla, i el visionat d'un tràiler de la pel·lícula El origen del planeta de los Simios em va obrir els ulls.

I això és el que vaig veure

Efectivament, el Pare Noël no és una altra cosa que un mono menut, àgil i intel·ligent vestit de roig. Sí, el Pare Noël és un mono titi. I per a mostra de les seues capacitats, dos pel·lícules: Monkey Trouble i Monkey Shines. En general, qualsevol pel·lícula que comence per Monkey vos val.

Fins i tot els Pare Noels escaladors que pengen de molts balcons, les reduïdes dimensions dels quals també ens donaven indicis d'aquesta realitat. És més, donen a entendre que no sols n'hi ha un Pare Noël, sinó molts. Així explicaria que en una nit foren capaços de repartir regals per tantes llars.

Jumanji!

Esteu avisats, si la nit del 24 de desembre vos alceu a beure aigua (cosa probable després del tradicional soparot), escolteu sorolls al menjador i no sou família de les germanes de Paranormal Activity, no espereu trobar-vos a un home major i gros amb barba que vos adrece un ho-ho-ho. Res d'això. Més bé trobareu un mico menut, vestit de roig que vos dedicarà un hi-hi-hi. I recordeu dir allò de "Yo se quien eres, eres el Mico Noël"

Bon Nadal a tothom!

MEOW

 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • Identi.ca
 • LaTafanera
 • email
Publicat per FelinoEtiquetat com: , , Axivat en: Festes Deixa un comentari
Comentaris (3) Trackbars (0)
 1. Molt bon Nadal a tots!

  En ma casa sempre li hem dit Papà Nadal.

  Molt bon article, es nota que t’agraden els monos titis, eh? jejejeje

  Serà com el mono Moyo de Homer? Reza por Moyo

 2. Supose que em va marcar l’època en la que el quiosquer del meu barri era un mono titi. Però més que agradar-me, els tinc respecte.

 3. Estem aprenen als notres nens mentides sense saber.


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Encara no hi han trackbacks