La web felina El Bloc de l'opinió felina

12Nov/114

Propaganda electoral 20N

Esta setmana la meua bústia s'ha omplert un poc més de l'habitual. Efectivament, entre els pamflets de clíniques dentals i els menús de menjar xinés han aparegut uns sobres molt característics adreçats a la meua persona. Quin honor! Desgraciadament, el missatge que comuniquen no està tan personalitzat, encara que alguns signataris es prenen la llibertat de considerar-me el seu “amic”. Es tracta de propaganda electoral, i vaig a fer un breu repàs entre les coses que més m'han cridat l'atenció durant els vint segons d'atenció que he dedicat a cadascuna. Què voleu? És vint voltes més temps del que han trigat els candidats en enviar-ho.

PP

Mi amijo Rajoy” em presenta tota una sèrie de propostes ambígües entre les quals destaca la següent frase: “Lo primero, el empleo”. Clar, el seu empleo. I completa la missiva amb la següent afirmació il·lustrada:

L'afirmació és tan perogrullesca com la resta del seu programa i podria ser, perfectament, així:

PSOE

Rubalcaba té tan clar el resultat electoral que no s'ha molestat en enviar res. Serà aquesta una altra retallada dels socialistes?

UPyD

En primer lloc, dir que aquest és l'únic sobre (de color rosa per a més senyes) que està apegat amb saliva. Sols li falta una marca de bes en pintallavis (de la mateixa Rosa Díez, s'entén).

Bé, en aquest cas el que més m'ha cridat l'atenció és la papereta, ja que el primer candidat de la llista no té segon cognom. DON TONI CANTÓ. Supose que si algú llegira DON ANTONIO CANTÓ GARCÍA DEL MORAL no reconeixeria el protagonista de les primeres temporades de 7 vidas i potser, no el votaria. Però si els del MAS es presenten amb el seu malnom, perquè no ha de valdre el nom artístic per a ser polític?

EU-Els Verds

En aquest cas, les propostes són més concises i clares que en els anteriors. Damunt és l'unic que està escrit en castellà i valencià. El problema és que sembla que han emprat el SALT per fer la traducció al valencià i podem trobar fragments tan ininteligibles com aquests:

“Som la generació millor preparada de la història d'Espanya i ara vam viure pitjor que la dels nostres pares”

o

“Si analitzem les dades d'atur juvenil vam trobar que el 43,6% de les i els joves que residim en l'estat estem en situació d'atur (...)”

Vaja, que és com si presentaren a Loquendo de candidat.

Compromís-Equo

De moment no ha arribat res, però supose que és perquè vindrà l'emisari en persona a sopar la nit de reflexió i ja ens contarà en detall el programa... i les fotos.

MEOW

PS: Recordeu, el paper al contenidor blau.

 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • Identi.ca
 • LaTafanera
 • email
Publicat per FelinoEtiquetat com: , , , Axivat en: Spam Deixa un comentari
Comentaris (4) Trackbars (0)
 1. Molt bones reflexions. Jo no he rebut la d’EU, però sí la del PSOE i també està en bilíngüe (però millor que la d’EU pel que veig).

  Respecte a la d’UPyD, jo pensí el mateix en veure lo de Toni Cantó, i just hui ho estava comentant en la torrada en Torrent. Jo crec que això ha de ser il·legal, presentar-se amb un sol cognom.

  Puix sí, ja quedarem divendres o dissabte per parlar de tots eixos temes electorals.

 2. Serà per estalviar tinta, que està molt cara (com si fóra sang d’Unicorn). Si hagueren posat de primer candidat a DON JOHNSON, podrien fins i tot estalviar-se un “DON”.

 3. PP, si la: no l’he oberta. PSOE, si la: es com una carta d’amor del teu novio/a. EU, si la: fan propostes prou concretes. UPyD: no le!: Que fort lo de Toni Canto no? Compromis, si la: massa escueta per al meu gust.
  Molt bo l’article.

 4. he he, sí, és com rebre una carta d’amor de Rubalcaba, però d’eixes que s’escrivien abans des de la mili a la novieta.


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Encara no hi han trackbacks