La web felina El Bloc de l'opinió felina

18Jun/118

10 realitats alternatives del senyor Cotino

El nou president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, va jurar el seu càrrec davant la seua creu (seua perquè la va portar de sa casa). Mentre al carrer, altres repartien les hòsties, ell va santificar la cambra d'aquesta forma. I va deixar ben clar que és de l'Opus i ben de l'Opus.

Per descomptat, aquest gest va provocar la repulsa de molts ciutadans i alguns polítics, però també molta gent ho ha defensat apel·lant a la seua llibertat religiosa. Val que el reglament de l'Estat sorprenentment (ja que està constituït com aconfessional) avala el jurament sobre el Best Seller Catòlic (El Codi da Vinci no, l'anterior), però tampoc cal emportar-se els complements de casa. Menys encara quan es tracta de la imatge d'una institució que se suposa de totes i tots. Ara que, vist i com campen els governants del PP en aquesta, la seua Comunitat, potser que la taula presidencial de les Corts siga quelcom similar a una extensió del menjador de sa casa.

En qualsevol cas, jo em pregunte què haguera passat si Cotino, en comptes de l'Opus Dei, fos d'alguna altra secta, clan o facció. Què haguera posat damunt la taula per fer el jurament? Si voleu saber què haguera passat en eixa hipotètica realitat alternativa, continueu llegint.

Realitat alternativa #1: Vampirs

Si Cotino creguera en els vampirs, a més del crucifix, de segur que haguera portat un bon grapat d'alls.

Realitat alternativa #2: Sinistre

Si fóra un gòtic, hauria portat un altre tipus de creu: una creu gòtica. Però ningú s'hauria fixat en ella...

Realitat alternativa #3: Bètic

D'altra banda, si en realitat fóra un forofo del Real Betis Balonpié, de segur que no haguera faltat la bandereta dels seus colors i alguna que altra consigna:

Realitat alternativa #4: "Catalaniste"

Si Cotino fóra catalanista no hagueren faltat una quatribarrada, així com altres elements representatius de la seua cultura

Realitat alternativa #5: Cantars

Si Cotino fóra un fan de flamenc, potser ens hauria sorprès a tots amb un bust del mestre Camarón

Realitat alternativa #6: Ufòleg

I si Cotino creguera en els OVNIS? De segur hauria muntat un mini SETI per no perdre detall de l'espai ni quan està treballant

Realitat alternativa #7: P Tinto

Si Juan Cotino fóra Juan P Tinto, tots els reconeixeríem per portar sempre la seua font d'energia amb ell, així com pels seus peculiars acompanyants (Democracia, peazo invento!)

Realitat alternativa #8: Trekkie

Si, d'altra banda, Cotino fóra un fan de la serie Star Trek, és més que probable que voldria que la seua etapa a càrrec de la cambra estigués marcada pels valors a favor de l'harmonia i de la convivència que emanen les històries contades en les múltiples temporades i spin-offs de la mítica sèrie. Vaja, que segur que faria anar a tots a les Corts en pijama.

Realitat alternativa #9: Vida sana

Si Cotino fos un distribuïdor de productes Herbalife, podria haver muntat un xicotet mostrari dels seus productes per si hagués algun aforat interessat...

Realitat alternativa #10: Sacrilegi!

I per finalitzar, aquesta no és estrictament una realitat alternativa del senyor Cotino, sinó més bé, pretén plasmar què hauria passat a la inversa, és a dir si Jesús haguera posat una figura de Cotino per presidir la taula durant el Darrer Sopar.

MEOW

 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • Identi.ca
 • LaTafanera
 • email
Publicat per FelinoEtiquetat com: , , , Axivat en: Política Deixa un comentari
Comentaris (8) Trackbars (0)
 1. Genial! Molt divertit. Vaig a donar-li difusió.

  Hauré d’obrir-me un twitter per a la nova secció de Miolits. Estan molt bé les reformes a la web.

 2. Jajaja! Que bueno!
  O no.
  La verdad es que es un photoshop cutre que se puede hacer hasta con el paint. Pero nos reimos igual. Por que aunque nos gobiernen una pandilla de inutiles, y lo hagan bien… pero nosotros queremos nuestra tajada. Queremos prohibir hablar en castellano por el bien de la cultura Valenciana.
  Si la mayoria de los valencianos quieren una cosa, seguro que se equivocan. Son tontos, y nosotros listos. Goebbels de pacotilla. Quereis convertir Valencia en Munich, en el Munich del 45. Queremos quitar la religion (solo la cristiana) por que es una pantomima. No por que esté de moda ni sea “super popular”. Cuando ademas, pandilla de hipócritas, muchos de vosotros mismos sois católicos. Pero no mola que no te voten los 4 perroflautas a los que pretendeis engañar, por que vosotros sois todos de familias acomodadas que en su vida han sabido que es un problema.
  Sirve de algo este comentario? No, es solo para que veias que los demas tambien saben hablar. Sin insultar, a ver si vosotros conseguís hacer lo mismo.

 3. Stevie:
  Si te’l crees avisa’m!

  Anónimo:
  Resulta que sí, els muntatges estan fets amb el Paint. M’has pillat!

  Pel que fa la resta del teu comentari, entenc que el que pretens dir és que estàs a favor del gest de Cotino. Si més no, és una forma curiosa d’expressar-ho.

 4. Ummm, ha faltat una alternativa de la guerra de les galaxies, o bé de la religió maradoniana, no??? també tiren molt!!

 5. Efectivament, són moltes les realitats alternatives les que podem imaginar. Feu les vostres propostes, a veure si podem fer una segona part del post he he

 6. Señor Anónimo:

  Dudo que vuelvas a entrar en esta página, pero no me resisto a la tentación de que, sin querer, lo hagas. Mi amigo Felino, que es más diplomático que yo, te ha contestado muy amable e irónicamente, pero, qué cosas, yo tengo ganas de decir la mía. Me gustaría rebatirte algunas de las cosas que has dicho, porque me parecen faltas de argumentación.

  Primero: quiero preguntarte a quién has oído decir que quiere prohibir el castellano. ¿De verdad te crees lo que dices o te has contagiado de este post con lo de las realidades alternativas?

  Segundo: que yo sepa, las mayorías, por muy aplastantes que sean no están en poder de la razón. Aunque no hay punto de comparación, te daré un dato sobre mayorías “sin razón”. Hitler ganó unas elecciones en Alemania y el resto de la historia ya te la sabes… ¡REPITO! No hay punto de comparación. No me vengas luego con que pongo en el mismo saco a los Nazis y al Gobierno valenciano.

  Tercero: católico no se es por contrato. Me explico, el hecho de que estés bautizado o confirmado no te convierte en católico. Tal vez en cristiano, pero no en católico. Además, si alguien en algún momento de su vida siente que el catolicismo o el cristianismo o la religión no le aportan nada, no tiene que esperar 18 meses ni cambiar de compañía.

  Por otro lado, lo que pienso que Felino quiere advertir, en parte, con este post es la peligrosidad de relacionar religión con gobierno. De forma satírica está expresando su opinión de que estos dos elementos deben ir por separado, aunque estén respaldados por la Constitución. Si miras la Historia, verás como se han cometido atrocidades contra otros pueblos en nombre de Dios (desde egipcios hasta musulmanes radicales, pasando por romanos, inquisición, aztecas, judíos…). Es difícil que hoy en día vuelva a pasar, pero resulta curioso como a algunos les cuesta separarse de cierta simbología.

  Yo también he hablado. Y sin insultar.

 7. Xixo79 ja ha expressat molt clarament l’opinió que em mereix el comentari d’Anónimo. Només afegiré dues coses:

  Respecte a la coherència de la separació Església – Estat, cal recordar que vivim en un Estat constitucionalment declarat laic. Per tant, encara que la religió catòlica siga majoritària, no us sembla sorprenent (i un poc sinistre, potser) el poder i l’acceptació sense reserves del catolicisme que hi ha al nostre voltant? Imagineu, per un moment, que la realitat paral·lela del Cotino catalanista fóra veritat. Segurament, un ampli sector de la població, sentint-se poc representat i molt ofés, haguera eixit al carrer a demanar la dimisió “d’aquest catalanista que tenim a les Corts”. Crec que és una comparació que, si més no, convida a la reflexió.

  I, ja que acabe de parlar de catalanisme, vaig a centrar-me en el controvertit (encra no entenc per què) tema de la llengua. Jo sóc valenciana i parle català. Sé que aquesta afirmació posarà els pèls de punta a molts compatriotes meus, però és un fet científic i indiscutible: A València es parla català i la Terra és rodona. També parle castellà, i n’estic ben orgullosa. De fet, si intentaren prohibir-me parlar castellà em cabrejaria molt. Però el català és la meua llengua materna i amb la que em sent identificada com persona, així que espere que tampoc ningú intente prohibir-me o limitar-me el dret de parlar i pensar en la meua llengua.

  Ja sols em queda donar-li les gràcies a Anónimo per la seua aportació a la pluralitat i opció de debat a la Web Felina. Realment, sempre resulta estimulant que algú ens obligue a reivindicar i fer encara més pròpies les nostres opinions.

 8. Gràcies Nera i xixo79 per les vostres aportacions. Més enllà del que es diu en l’entrada sobre la darrera Cotinada, els comentaris han obert algunes línies de reflexió interessants.

  Però tornant al tema del crucifix, l’actualitat ens torna a proporcionar una imatge (bé, en aquest cas un vídeo) d’una situació similar. Hem de recordar que recentment s’han constituït molts consistoris i parlaments, i el crucifix, en molts casos, és una constant en la taula on es fa el jurament. Però, què passa quan n’hi ha un crucifix en la taula i un regidor decideix llevar-ho per fer el seu? Això ha passat en l’ajuntament de l’Almoradí amb una regidora d’EU:

  http://www.youtube.com/watch?v=CTjPttft0tI


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Encara no hi han trackbacks