Valencians pel ciber-món I: Televisius

Valencians pel món ha sigut una de les apostes de la darrera temporada en la televisió autonòmica valenciana. Seguint l’estela d’altres programes realitzats en altres cadenes de televisió, el programa intenta seguir les petjades de l’emigrant valencià. He de reconèixer que no he vist mai el programa, però l‘espectacular capçalera del programa (l’estàtua de la llibertat vestida de fallera!) és prometedora. No obstant, he aprofitat la idea per fer quelcom similar a un recull poc exhaustiu de vídeos populars d’Internet protagonitzats per valencians. La nostra empremta digital al món cibernètic. Aquest programa s’estructurarà en quatre entrades que es publicaran al llarg del mes d’agost; Si totes les cadenes de televisió aprofiten per fer refritos en aquestes dates, la Web Felina no podia ser menys.

Comencem pels televisius, aquells valencians que tingueren o estan tenint el seu minut de glòria a la televisió. Càstings musicals, realitys, reportatges d’investigació… Aquests vídeos demostren que posar un valencià davant la càmera repercuteix de forma molt positiva davant l’audiència.

Silvia Padilla es posa el cinturó

El que semblava una intervenció més en els càstings del programa de talent musical (sic) Factor X, es va convertir en un autèntic himne. No se sap fins a quin punt la cosa anava en serio o què, però Silvia Padilla havia composat una obra en cinc parts amb el tema de la seguretat vial. La cosa arribà lluny i fins i tot arribà a interpretar la seua cançó en una gala. Va ser espectacular.

Rafa Mora i el rafamorisme

Qui anava a dir que un dels fulanos que tenen cites en l’experiment sociològic que és Mujeres hombres y viceversa esdevindria un dels fenòmens televisius més importants des que Belén Esteban fitxara per Telecirco? Efectivament, Rafa Mora és un poca solta i gaudeix fent saber a tot el món que ho és. La seua consigna: Dame pan y dime tonto. El Rafamorisme il·lustrat ja té grup en feisbuc, a què esperes per formar part?

La picada de John Cobra

El dia que televisió espanyola decidí apropar l’elecció del candidat d’Eurovisió a Internet, de segur que no van sospesar correctament les conseqüències. Pensaven que establint un jurat que tinguera la darrera paraula (per no enviar a altre Chikilikuatre al certamen) bastaria. Però no sabien que l’error arribaria abans de les deliberacions del jurat, just en el moment que li donaren un micro en directe a John Cobra. Sens dubte les aventures de John Cobra van arribar molt més lluny eixe dia del que el jove de Puçol haguera imaginat mai.

La comunitat

I per finalitzar, un conflicte no resolt entre dues veïnes valencianes. Angelets que parlen, llums nadalenques en estiu, fantasmes en l’escala, safata de merda i pistoletes d’aigua. Una història del món real amb personatges dignes de Amanece que no es poco i Alguien voló sobre el nido del cuco. No vull ni pensar com seran les reunions de veïns, de segur que donaven per a un altre programa.

Edició: Em comenten que Callejeros ha visitat les famoses veïnes 3 anys després i el conflicte continua; Pitjor encara, sembla que la veïna agressora té aliats a la xarxa

Fins ací el recorregut a través dels valencians televisius. Alguns segur que se m’han passat, d’altres no he trobat vídeos o referències. De totes formes, el post està obert a les vostres col·laboracions, com sempre.

MEOW

Un comentari per “Valencians pel ciber-món I: Televisius”

Els comentaris estan tancats.