La web felina El Bloc de l'opinió felina

21Jun/103

Valenbi(si)


Ja està ací valenbi(si), el servei de lloguer de bicicletes públic de la ciutat de València. Aquest matí estaven preparant un sarao en Blasco Ibáñez per inaugurar un punt d'ancoratge, on s'ha vist inclús, el camió encarregat de traslladar les bicis per balancejar la disponibilitat entre els punts de lloguer. De moment no hi han molts operatius, però el mapa d'ubicació disponible en la web del servei, ens revetlla la intenció d'habilitar molts més.

Pel que he pogut interpretar de la seua web, el servei no serà gratuït (en altres ciutats sí ho és), de fet, diferenciaran entre tres tipus de contractes, un de curta duració (abonament setmanal per uns 11€), un de llarga duració (abonament anual, per uns 18€) o, directament associar-se, també amb una taxa anual de 18€, però integrat en la targeta Mobilis. A més d'aquestes taxes fixes, el servei cobrarà els lloguers de més de 60 minuts a 2€ l'hora. Supose que serà per promoure l'ús efectiu del servei, és a dir, el lloguer per al desplaçament entre dos punts d'ancoratge, per al que fa falta menys de mitja hora. No obstant, em sembla un poc excessiu, sobretot si el que es vol es promoure l'ús de la bicicleta: no hauria de ser més car que altres mitjans de transport públics. Podeu consultar més detalls a la web del servei.

Independentment d'això, trobe que és una gran notícia, ja que és d'esperar que aquesta iniciativa implante definitivament la filosofia de la bicicleta a la ciutat. No dic que no estiga implantada, som molts els valencians que fem els nostres desplaçaments habituals en bici, però encara ens miren mal quan emprem el timbre per cridar l'atenció a un vianant distret que camina pel carril bici (tot i que des que els han pintat de roig, ja no ocorre tan sovint). No obstant sí seria desitjable una ampliació del carril bici i millora de les condicions del mateix en alguns trams. Així ja no tindrem cap excusa per no emprar aquest mitjà de transport sa i ecològic.

MEOW

  • Meneame
  • Facebook
  • Twitter
  • Identi.ca
  • LaTafanera
  • email
Publicat per FelinoEtiquetat com: , , Axivat en: Notícies Deixa un comentari
Comentaris (3) Trackbars (0)
  1. Molt interessant la notícia. A la ciutat van en bici i al camp la gent va a carro i aca.

  2. Esta molt bé pero a on es pot comprar el bono de 11 o de 18 eurros

  3. El millor és que mires en la web oficial: Enllaç


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Trackbacks are disabled.