La web felina El Bloc de l'opinió felina

1Abr/101

SPAMalot!


Fa uns mesos em van convidar al musical SPAMalot, el musical dels Monty Python (gràcies Nera) i, com sé que no sóc l'únic aficionat als Python i/o als musicals que freqüenta per ací, he decidit compartir l'experiència.

Per posar-vos en antecedents, SPAMalot és un musical co-escrit per l'ex-component dels Monty Python Eric Idle. Aquesta co-oficialitat li afegeix un interès addicional que no tindria una autoria apòcrifa. La producció ha tingut gran èxit a Broadway, amb diversos premis Tony i gran afluència de públic. Per això, ha seguit el camí d'altres obres d'èxit que s'han adaptat a altres idiomes amb major o menor encert. Els encarregats d'aquesta adaptació a la llengua de Cervantes han estat Tricicle i, cal dir-ho, han fet un bon treball.

El cas és que vaig assistir a una de les darreres representacions que feren a Madrid. La primera impressió al hall del teatre Lope de Vega de la Gran Vía madrilenya, va ser molt bona. El cartell que il·lustra aquesta entrada i la decoració amb temàtica medieval deixava intuir una bona producció. Un cop s'alçava el teló, ja no et quedava cap dubte: més de vint actors, varietat de decorats i atrezzo, efectes de llum i só, projeccions... La trama segueix l'argument de la pel·lícula, recreant les millors escenes (inclús la baralla amb el cavaller negre) i afegint més cançons (és un musical). Però, com cal esperar de qualsevol muntatge dels Python, tot i estar basat en la pel·lícula, l'argument pren vida pròpia a poc a poc, reescrivint escenes i personatges, i evolucionant de forma sorprenent. Des del punt de vista artístic, cal afegir que la selecció d'actors ha estat molt encertada, amb un genial Fernando Gil (que ja havia interpretat el paper de John Cleese en Los mejores sketches de Monty Python), Jordi Bosch com el Rei Artur i l'espectacular paper femení de la dama del lago (sí, una dona de veritat) de la mà de la valenciana Lorena Caldero.

Però, el que més em va agradar és que, tot i la traducció/adaptació a l'espanyol, manté l'essència dels Python. Quan acaba, es té la impressió d'haver assistit a una obra dels Monty Python. I això sí és realment gran.

MEOW

PS: Si voleu saber un poc més de la relació entre els Monty Python i l'SPAM, seguiu aquest enllaç.

  • Meneame
  • Facebook
  • Twitter
  • Identi.ca
  • LaTafanera
  • email
Publicat per FelinoEtiquetat com: , , , Axivat en: Hobbits Deixa un comentari
Comentaris (1) Trackbars (0)
  1. Una notícia molt interesant. A vore si ve a València i la podem vore ací.


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Trackbacks are disabled.