La web felina El Bloc de l'opinió felina

12Gen/104

Música vampírica

Ja és oficial, la nostra particular versió del Dràcula Ye Ye ha superat les 100000 visites en Youtube. Qui ho anava a dir? Un videoclip amateur sobre una cançó dels 70 arribant a eixes cotes de popularitat. Bo, ja sé que exagere un poc, que mai arribarem al nivell de Loquendo contant acudits, però cent mil són molts visionats, molts més dels que mai vam pensar, i clar, estem orgullosos.

No obstant, no podem afirmar que l'èxit siga degut a l'originalitat de la proposta, de fet, no som els únics als que se'ls ha acudit fer un videoclip catxondo sobre una cançó de vampirs (sic). Encara que semble mentida, n'hi ha un bon grapat de videoclips amateurs amb música de temàtica vampírica a la xarxa. Sorprés per aquest descobriment, he decidit fer un breu recorregut per alguns dels vídeos més divertits que he trobat. No es tracta de comentar un grapat de cançons amb monstre, sinó més bé de fer un breu estudi de l'estat de l'art d'aquest subgènere tan aparentment prolífic. Prepareu les estaques, l'aigua beneïda (Champín, també val) i els alls, sense dubte elements necessaris per fer front a l'experiència vampíric-musical que ve a continuació.

Drácula Ye Ye

Al principi estava la versió de Dr. Explosion. Després vam penjar la d'Alpargata Films. Ara per ara, són molts els vídeos homenatge que es poden trobar al Youtube d'aquest exitàs del Pajares. M'ha fet especial gràcia la versió del Dràcula Ye-ye de Amorebieta, amb eixes ulleres vampíriques atemorint el veïnat. No cal dir-ho, el Dràcula Ye-Ye és un èxit, sone on sone, ja siga en un musical o en una romeria.

Una de vampiros

El grup còmic-musical Puturrú de fuá la va fer popular a principis dels noranta. Efectivament, es tracta de Una de vampiros, i es difícil llevar-se-la del cap. Aquest grup d'amics li fan un merescut homenatge a capella, això sí, amb ajuda d'alguns beuratges espirituosos. Sembla que encara els dura la ressaca.

Drácula Cha Cha

Però la música vampírica va més enllà del pop ibèric, i des d'Itàlia Bruno Martino ens proposava ballar al ritme de Dracula Cha Cha. El vídeo que he triat, és un bon exemple d'homenatge fet pels fans, i no és l'unic. Cal assenyalar que hi ha segona part de la història, també signada per Bruno Martino anomenada Draculino. Lamentablement ningú s'ha animat encara a fer-li un vídeo.

Soul Drácula

Diuen que quan un vampir et mossega et converteixes en el seu esclau. Passa quelcom similar quan escoltes aquesta cançó i no te la pots llevar del cap. Si damunt l'associem amb aquest demencial vídeo (atenció a l'espectacular escena final!) aconseguim que oblidar-la siga pràcticament impossible. La cançó és d'un grup de música disco dels 90 anomenat Hot Blood que es veu que va causar furor a finals dels 70 en totes les discoteques d'Europa. No ho dic jo, ho diu Íñigo.

Chupe fuerte conde

Finalment, una peça curiosa. Ja des del començament, aquesta cançó és captivadora. No sé si per la veu pitufada, pels sorprenents canvis de ritme, per l'apegalós de la tonadeta o pel surrealisme visual. Degut a la poca informació que proporciona el que l'ha penjat no em queda del tot clar l'origen (quin misteri!), però sembla que lletra, música i vídeo són del mateix autor, cosa que la fa encara més interessant. Caldria també fer una anàlisi detallada de la lletra, però això ja eixiria fora dels objectius d'aquesta entrada. En qualsevol cas gaudiu de l'experiència musical, va directa a la jugular.

I això és tot el que he trobat. Conegueu algun exemple més? Doncs no dubteu en comentar-ho, entre tots hem de fer d'aquesta entrada un text de referència pels futurs fans que tinguen pensat confeccionar un videoclip amateur vampíric.

MEOW

 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • Identi.ca
 • LaTafanera
 • email
Publicat per FelinoEtiquetat com: , , , , Axivat en: Música Deixa un comentari
Comentaris (4) Trackbars (0)
 1. hola,molts bons els vídeos i ací vos pose un enllaç d’un video caser a una gasolinera d’Ondara:

  http://www.youtube.com/watch?v=EOkWx5Mo_qE

  Té més de 21000 visites,no està mal….

 2. En Facebook n’hi també una pàgina i un grup de fans del Drácula yeyé, però de la cançó, no pas del nostre vídeo, clar.

 3. OMG! Worst sequel ever made!!!!

  El millor moment: “Va, fes algo!”, en alguna cosa sí es pareix a l’original he he he


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Trackbacks are disabled.