La web felina El Bloc de l'opinió felina

21Set/091

Guia de supervivència zombi

emergenciaM'ha cridat molt l'atenció el cartell (cliqueu sobre la imatge per ampliar) amb les instruccions a seguir en cas de pandèmia zombi. Ho he trobat al blog de Jaume Balagueró i forma part de la campanya promocional per a l'imminent estrena de [Rec] 2. Sí, ja està ací la segona part d'una de les produccions més internacionals que ha parit el cinema espanyol... amb zombis. No us penseu, encara que no ho semble, el cinema ibèric té una gloriosa història en el gènere dels morts que tornen de la tomba.

Aquest cartell és un exemple més de que el cine de morts vivents és més que un subgènere, és un estil de vida, un fenomen. Mireu sinó les diades de l'orgull zombi. Amb aquest panorama, no sorprén la proliferació d'associacions com la Federal Vampire and Zombie Agency per a l'estudi del Fenòmen Zombi arreu del Món RealTM. Ningú imaginava que aquella pel·lícula mig amateur d'un jove anomenat George Romero generaria tanta escola, inclús més de 40 anys després de la seua estrena. Ara per ara, el gènere zombi sembla que no està disposat a morir. Evidentment.

Això ha donat peu a tota una sèrie de produccions més enllà del seté art. Però, independentmentment de les propostes literàries,musicals o cinematogràfiques amb zombis, em vull centrar en els aspectes no artístics de la Cultura Zombi. En concret, en els diferents elements que es poden adquirir a la xarxa per sobreviure a l'atac d'una horda de cadàvers famolencs. Oblideu-vos dels consells de Bear Grylls, si voleu saber com fer front a una d'eixes nits dels morts vivents, seguiu llegint.

Estudia al teu enemic

zfzUna bona clau per sobreviure a l'amenaça zombi és estar ben informat i un cop més es pot dir allò de todo está en los libros. Per això és imprescindible mencionar en aquest punt la Guia de supervivència contra los muertos vivientes, un pràctic manual de lectura obligatòria per a aquells que volen aprendre coses fonamentals per a la supervivència del dia a dia (com saber posar una olla exprés, descobrir com satisfer sexualment la teua parella o, en general, dominar la comunicació verbal). Sens dubte és el típic llibre que voldries haver llegit en cas de pandèmia zombi.

Tot i així, la millor forma de resistir és conèixer a fons el teu enemic. Pensar com un d'ells, comprendre el seu comportament per poder avançar-se als seus moviments. Per arribar a eixe nivell d'empatia ja no cal convertir-se en un d'ells, basta en llegir l'únic llibre escrit per a zombies (bo, crec que Ana Rosa té un altre): Zombies for zombies. Tot allò que sempre ha volgut saber un zombie sobre si mateix i que mai va preguntar (o, si més no, no es va parar a preguntar) per fi al teu abast.

La clau d'una bona senyalització

zombiesurvivalUna bona organització és clau en els protocols de resolució d'emergències. Senyalitzar i delimitar les zones de perill, classificar les diferents amenaces i determinar, en cada cas, quins són els passos a seguir. Informació ràpida i concisa i que no genere confusió, que en cas d'emergència u no sol estar per vel·leitats filosòfiques.

Des de la Zombie Survival Society ens desgranen els continguts del Zombie Outbreak Survival Kit, un paquet compacte que inclou tot el necessari per fer front a un brot zombi. Enganxines de senyalització, cinta delimitadora, un cartell informatiu, etiquetes d'identificació per als cadàvers, un funcional kit per esterilitzar el mos d'un zombi (si funciona és tot un avanç!), etc... Però el més important és una xapeta d'identificació de Z.E.R.O. (Zombie Emergency Response Operations), fonamental per erigir-te el líder del grup i fer veure a tots que tens la situació controlada. Tots els grups de supervivents necessiten un líder contra el que rebel·lar-se.

Trencar en cas d'emergència

5349989821747660792-fpUn denominador comú en les invasions zombis és que sempre pillen tothom per sorpresa, i clar, cal defensar-se amb el primer que u troba. Per això resulta molt útil la col·locació en els edificis de kits de defensa contra els zombis. D'aquestos, a l'Internet es poden trobar un bon grapat. Són caixes amb un vidre on es llig el típic "Trenqueu en cas d'emergència" i que a dins tenen escopetes, faques, pals de cricket... En definitiva, tot el necessari per estar ben preparat en cas que amics, familiars o companys de faena en estat de descomposició decidisquen practicar l'antropofàgia amb tu.

Però la que més m'ha torbat és aquesta. Es tracta d'una caixa d'emergència amb vidre per trencar que proporciona vacunes, una pistola, munició i una còpia del llibre de supervivència del que hem parlat adés. Les vacunes i l'arma val, tenen la seua utilitat, però, qui es va a posar a llegir en mig d'un atac de morts vivents? L'experiència em diu que de poc serveix estudiar cinc minuts abans de l'examen.

Com podeu veure són moltes les coses que podem fer per augmentar les possibilitats de supervivència davant una emergència zombi. Però el que més em sorprén és la gran quantitat de grups de facebook, blogs, webs dedicades al tema que he trobat cercant per la xarxa durant el desenvolupament d'aquest text. Gràcies a Internet, les noves generacions poden estar tranquil·les, els zombis ja mai ens prendran per sorpresa.

MEOW

  • Meneame
  • Facebook
  • Twitter
  • Identi.ca
  • LaTafanera
  • email
Publicat per FelinoEtiquetat com: , , , , Axivat en: Hobbits Deixa un comentari
Comentaris (1) Trackbars (0)
  1. Un article molt interessant i de gran utilitat, ara li donaré difusió perquè tothom estiga previngut, jejeje


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Trackbacks are disabled.