La web felina El Bloc de l'opinió felina

10Set/092

El nou Mestalla

La permuta

Trilero futboleroLa famosa permuta, heus ahí el quid de la qüestió. Per què s’opta per la solució de la permuta i no per altra com la venda dels terrenys al València CF? Puix la solució rau en el fet que si els terrenys de l’avinguda de les Corts Valencians eixiren a la venda pública caldria subhastar-los i més compradors podrien estar interessats en uns terrenys tan sucosos, però com que el que es pretenia era transferir la propietat del solar al València, la permuta aparegué com la solució més apta i econòmica per al València (sempre en detriment dels interessos del propi Ajuntament, sense que això preocupe el més mínim a l’equip de govern). Jurídicament la permuta no està ben fonamentada, ja que en teoria la permuta s’ha d’usar, amb caràcter residual, quan l’administració pública és la qui desitja obtindre un bé immoble concret i estima que eixe és el mitjà més adient per obtindre’l (descartant l’expropiació o la compra). Però en aquest cas era a l’inrevés, no era pas l’Ajuntament el qui volia adquirir un determinat terreny i a canvi oferia uns terrenys equivalents, sinó que era un particular el qui estava interessat en adquirir un determinat bé patrimonial municipal. Com es pot observar és exactament al contrari de la finalitat originària de la figura de la permuta. Sembla ser que eixa qüestió, que fou denunciada en premsa al seu moment, no ha sigut tinguda en consideració i tant el govern com l’oposició han deixat estar el tema, que ben segur, de ser altre el particular que pretenguera això, ja hauria acabat davant dels tribunals i amb alguna que altra condemna penal, però la transcendència social del València CF facilita sobremanera les coses.

Però el problema en estos moments no és eixe, sinó en el fet que la construcció del nou estadi ja està prou avançada (tot i els nombrosos retards provocats per la falta de liquidesa del València i l’accident mortal de 4 treballadors del nou estadi la primavera passada) i la permuta no s’ha pogut perfeccionar perquè encara falten els terrenys que el València vol permutar pel solar on s’està construint. O siga que segons la teoria l’Ajuntament tenia interès per permutar uns terrenys qua hores d’ara ni se sap quins són ni on estan ni el que valen. En teoria, jurídicament, haurien de valdre el mateix que el que es permuta (però dubte molt que vaja a ser així), però el València ni tenia en el moment del Conveni ni molt menys ara (que encara està més endeutat) liquidesa suficient per comprar un terrenys equivalents al solar del nou Mestalla, l’única solució seria permutar el solar on està construint el nou estadi per una part almenys del solar del vell estadi del Mestalla. El que passa és que està esperant com aigua de maig de vendre el solar del vell estadi per poder pagar almenys la construcció del costós nou estadi (en el qual n’hi hauran zones comercials per poder ajudar també al cost de la construcció i manteniment de l’estadi). Llavors, d’on pensa traure els diners per adquirir els terrenys de la permuta? Sembla que eixe xicotet obstacle s’està ajornant sine die, fins que l’Ajuntament s’apiade del València, renegocie el Conveni i li done una solució, que ben bé podria passar per mantindre la propietat del sòl en mans municipals. Siga quina siga la solució final, el que és ben clar és que malgrat que el qui està amb l’aigua al coll és el València CF, serà la ciutat la qui en contra dels seus propis interessos acabarà cedint per satisfer a la insaciable entitat valencianista. Anys arrere s’especulava que els terrenys a permutar podrien ser diversos solars arreu de la ciutat i en zones inhòspites com la zona de les canyes de Campanar, però a hores d’ara el València està tan arruïnat que no té ni per a comprar l’híper de la droga.

 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • Identi.ca
 • LaTafanera
 • email
Comentaris (2) Trackbars (0)
 1. Una anàlisi de la situació molt completa. La veritat és que és increïble com el València s’ha eixit sempre amb la seua. El fútbol és com una nova religió basada en els moviments de quantitats monetàries astronòmiques amb molts seguidors. Crec que és realment poderós com arma política.

  Ja tocava publicar algun article seriós en la web. Enhorabona Stevie!

 2. Gràcies a tu per arreglar l’article i afegir eixes imatges tan gracioses, ara sí que està més presentable.

  M’alegre que t’haja agradat, sé que és prou llarg per a una web, però trobe que l’he fet amé. A mi és que el tema de la vida social del VCF em sembla apassionant, ja que té de tot: intriga, política, economia, espionatge, dret, esport, història, etc…


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Trackbacks are disabled.