Nits de cinema 2009

Super herois i ciutats
Les nits de cinema de l’Aula de cinema de la Universitat de València tornen demà al claustre de la Nau. La proposta cinematogràfica d’enguany s’articula en dos cicles. Un dedicat a la visió de diversos cineastes sobre les ciutats i la seua evolució anomenat Imatges de la ciutat: transformacions en el temps. L’altre dedicat a les diferents aproximacions al món dels super poders en El super heroi. Retrats contemporanis.

En el primer cicle es projectaran des de mirades històriques a determinades ciutats en determinats moments de la seua història, com Japón (Wim Wenders, 1970) o Alemania año cero (Roberto Rossellini, 1948) fins a paisatges més futuristes com la Metropolis de Rintaro (2001) o Blade Runner (Ridley Scott, 1982) passant per visions contemporànes, com la que fa Nani Moretti de Roma en Caro Diario (Nani Moretti, 1993).

En el cicle dedicat als super herois, els diferents aspectes d’aquests justiciers seran projectats en pel·lícules molt diferents entrs sí. Aproximacions més properes a l’univers del còmic que donà vida als personatges, com el Batman de Tim Burton (1989) o més inspirades en el món real com El protegido (Shyamalan, 2000). També, era inevitable la presència de les espectaculars versions actuals del cinema de superherois de tota la vida, amb mostres com Spiderman (Sam Raimi, 2000) i Hulk (Ang Lee, 2002). Aquest compendi es completa amb la visió paròdica de l’univers dels super hòmens realitzat amb animació 3D per l’estudi Pixar en Los Increíbles ( Brad Bird, 2004).

Les pel·lícules seran projectades a les 22h a partir de demà i fins el dia 25 de juliol (un poc abans que comence la Filmoteca d’Estiu 2009),ací podeu consultar la programació. L’accés serà gratuït però, atenció, l’aforament limitat, així que aneu amb temps. Les sessions seran precedides d’una breu presentació de la pel·lícula i, després de la projecció (qui vullga) és podrà quedar a participar en una xerrada sobre la pel·lícula conduïda per la gent de l’Aula de cinema. Sens dubte, una més que interessant proposta per a les caluroses nits d’estiu valencianes.

MEOW

3 comentaris per “Nits de cinema 2009”

  1. Em sembla molt bé que es consolide, però no crec que hi vaja enguany. La majoria ja les he vistes, i les que no, no m’interessen gaire.

  2. Com que no t’interessen? El dilluns 20 fan En Construcción de José Luís Guerin. El curiós del cas és que la passen en VOSE…

  3. Però si la peli no té diàleg. Jo ja la viu fa temps en casa, que li la deixaren en DVD al meu germà. És millor (un poc menys coñazo) que Tren de sombras, però això tampoc vol dir res.

Els comentaris estan tancats.