Filmoteca d’Estiu 2009

filmo_estiu_09
Arriba l’estiu i amb ell, les temperatures extremes. Em referisc als 5 graus sota zero que assoleixen les sales de cinema en aquestes dates gràcies a la potència dels seus aparells d’aire condicionat. En aquestes condicions sols val la pena entrar al cine per veure pel·lícules que transcòrreguen en la neu o en les que els personatges, en algún moment, es queden tancats en una càmera frigorífica amb vedelles penjades. Això sí és experimentar el cinema, i sense pagar el plus de les ulleres 3D.

Ara bé, per gaudir plenament del cinema, el que realment resulta interessant en aquestes caluroses dates és exposar-se a l’agradable brisa nocturna davant una pantalla gegant en els Jardins del Palau. Ja queda poc perquè comence la Filmoteca d’Estiu 2009.

Pel que fa als cicles, d’una banda s’amplia el dedicat als superherois (“El superheroi. Relats contemporanis“) iniciat en les Nits de cinema de la Nau amb pel·lícules com Watchmen (Zack Snyder, 2009), X-Men la decisión final (Brett Ratner, 2006), Hellboy II (Guillermo del Toro, 2008), El caballero oscuro (Christopher Nolan, 2008) i Santos (Nicolás López, 2008)

D’altra, resulta força interessant el cicle dedicat al cinema d’aventures i viatges, en el qual es projectaran clàssics com Horizontes lejanos (Antony Mann, 1951), Solo los ángeles tienen alas (Howard Hawks, 1939), Shangai Express (Josef von Sternberg, 1932) i les pel·lícules de John Huston La reina de africa (1951), Moby Dick (1956) i El hombre que pudo reinar (1975).

Finalment, en el tradicional cicle de cinema contemporani es projectaran els següents títols: Camino (Javier Fesser, 2008), Wall-E (Andrew Stanton, 2008), Tropic Thunder (Ben Stiller, 2008), La buena Vida (Andrés Wood, 2007), La noche es nuestra (James Gray, 2007) i el documental Bucarest, la memòria perduda (Albert Solé, 2007).

La filmoteca d’estiu obrirà les seues portes del 27 de juliol fins al 5 de setembre. Les sessions començaran a les 22:30, si bé, vos recomane anar un poc abans per adquirir l’entrada tranquil·lament i agafar un bon lloc. El preu serà de 3€, amb la possibilitat d’adquirir un abonament de 10 sessions per 20€.

Podeu ampliar la informació, així com consultar la programació en la web oficial de la Filmoteca d’Estiu 2009. Ja sabeu, cinema econòmic en un ambient immillorable. Això sí és una festa del cinema!

MEOW

Un comentari per “Filmoteca d’Estiu 2009”

  1. El documental de “Bucarest, la memòria perduda” (2007) està molt bé. Jo el tinc a casa en DVD i aní a la presentació que féu Albert Solé al Centre Octubre. Molt recomanat.

    La resta de pelis ja vorem les dates a vore si hi podem anar.

Els comentaris estan tancats.