NO-DO: The Movie

nodosSí, ho heu llegit bé, el NO-DO torna a la gran pantalla. No, no vos alarmeu, no van a llevar el Movierecord per tornar a posar un noticiari complaent amb els mandataris, per això, qui vol, ja té Canal 9. Encara que, s’imagineu a eixa veu tan característica narrant, sense punts ni comes, els esdeveniments de la Comunitat: “El Honorable Presidente de la Generalísima ha visitado los juzgados de la capital del Turia para comprobar su correcto funcionamiento y allí ha sido calurosamente recibido por un millar de conciudadanos que pasaban por allí”… Uf! Millor ho deixe estar, que no sé perquè, estic tenint un estrany déjà vu. Bo, tornant al tema, el que vull dir és que van a estrenar una pel·lícula que es diu NO-DO. Així que el famós NOticiario-DOcumental passa a engrosar la llista dels fenòmens audiovisuals que han transcendit al cine? Gran Hermano i OT són els precedents més immeditats. Però, què serà el següent? La pel·lícula de Informe Semanal en plan Todos los hombres del presidente? O una segona part de Quiz Show basada en Saber y Ganar? Els Blues Brothers en el Conciertazo? Sols de pensar en eixes produccions impossibles se’m posa la pell de gallina.

En realitat, NO-DO és el títol del tercer llargmetratge del director Elio Quiroga, i està basat en la història (pressumptament real) de l’existència d’uns documentals secrets rodats per l’equip del NO-DO durant els anys quaranta per informar la cúria eclesiàstica de fenòmens miraculosos. Realitat o ficció? Com diria el gran Iker Casillas Jiménez, amb cara d’estar conjugant mentalment el verb “espeluznar”. En qualsevol cas, no em negareu que dóna per a l’argument d’una pel·lícula de terror de sèrie B mitjanament interessant. No és casualitat que el director canari s’haja declarat un fan d’aquest tipus de pel·lícules. El seu projecte anterior, La hora fría, n’era una bona mostra de cinema de sèrie B ben entés: imaginació i poc pressupost. Aquesta està per vore. Tanmateix, sols per ser cinema fet en Espanya que explora altres subgèneres en clau local, fugint d’eixe altre gènere tristament denominat “Cinema espanyol”, no puc deixar de rebre-ho amb entusiasme. Bo, i que a mi també m’agrada la sèrie B.

MEOW

Un comentari per “NO-DO: The Movie”

Els comentaris estan tancats.