La web felina El Bloc de l'opinió felina

4Jun/091

Màxim rival

publicitatLa campanya electoral per a les eleccions al Parlament Europeu es troba ja en la recta final. Novament, a més de les tradicionals desqualificacions personals, insults i la inacabable sèrie de declaracions del tipus “i tu més”, podem trobar tota una sèrie de produccions multimèdia orientades a eixe nou camp de batalla: La web. Un bon exemple són els vídeos que es pengen als servidors de compartició multimèdia més coneguts, i els virals, com és el cas dels curts de Oreja Mayor. Qualsevol cosa llevat de propostes per al Parlament Europeu. Coses del bipartidisme: Ja no es tracta de vendre les pròpies propostes polítiques, sinó de desprestigiar l'altre perquè l'electorat vote al teu favor. Un bon exemple d'aquesta lluita entre el bé i el mal són els cartells amb que el PSOE ha empaperat mitja ciutat. Amb dues franges de colors separen el missatge en dues parts, la part que volen que els represente a ells (fons roig) i la que volen que represente el partit rival (fons blau), tot això separat per un cridaner “VS” que fa una clara al·lusió als videojocs de lluita que marcaren tota una generació, com l'Street Fighter. Ara més que mai la campanya ha esdevingut una lluita de barriada.

Aquesta rivalitat recorda un poc al famós pique entre Pepsi i Coca-Cola, i no sols perquè també l'una tinga el logotip blau i l'altra roig. La història d'aquestes dues companyies es remunta a fa molt de temps, però representa la lluita pel lideratge de vendes en les begudes amb gas de cola. Tots recordem els anuncis en què les dues companyies desprestigiaven l'altra mitjançant publicitat comparativa (en una estratègia que està considerada de competència deslleial entre el gremi de publicistes). Afortunadament, encara n'hi ha gent que no es deixa enganyar per eixos eslògans tan suggerents al temps de buits de contingut i prefereix la cola Hacendado, pel seu sabor únic i per econòmica. És més, recorde que hi havia una llegenda urbana que afirmava que en el fons, les dues marques pertanyien a la mateixa empresa, però mantenien els noms per no perdre la quota de mercat. Com he dit, recorda molt al bipartidisme que triomfa a les urnes espanyoles.

MEOW

  • Meneame
  • Facebook
  • Twitter
  • Identi.ca
  • LaTafanera
  • email
Publicat per FelinoEtiquetat com: , , Axivat en: Política Deixa un comentari
Comentaris (1) Trackbars (0)
  1. Molt interessant com sempre. El que no sabia és que Carlos Areces és l’autor de Oreja Mayor (és que fins ahir no els havia vist, estan bé).

    Aquestes campanyes el que pretenen és mobilitzar al propi electorat, més que no pas llevar-li vots al contrari; en especial en el cas del PSOE.


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Trackbacks are disabled.