La festa del cinema

festacineN’hi hagué un temps en què pràcticament hi havia un cinema en cada barri, com ara n’hi ha un supermercat o una botiga de telèfons mòbils. Normalment, programaven dobles sessions a preus populars, de forma que, una persona podia passar la vesprada visionant pel·lícules sense que això repercutira greument la seua butxaca. Amb el temps, aquests cinemes s’han extingit devorats pels multicines. Aquests moderns establiments, equipats amb totes les comoditats (seients comfortables, aclimatats i amb sistemes de projecció i àudio d’última tecnologia) han convertit el visionat de pel·lícules en quasi un luxe, però també han apujat sistemàticament el preu. Això, junt a l’escassa qualitat de la gran part de pel·lícules que es projecten (algunes per exigències de les distribuïdores, d’altres per normatives de quota de mercat) han propiciat una davallada en l’assistència del públic a les sales. Durant molt de temps això ha romàs així i els propietaris dels cinemes han posat el crit en el cel, buscant culpables més enllà de la concepció tradicional del negoci. I fins ara, sembla que poca gent s’ha decidit a abordar el veritable problema: la gent no està disposada a pagar tant per un espectacle diferit, com és el seté art.

Però aquest cap de setmana en proposen quelcom diferent: La festa del cine. Es tracta d’una promoció a la qual s’han adherit moltes sales (en València són pràcticament totes). La idea és que durant tres dies (21, 22 i 23 de juny) es puga anar al cine pel mòdic preu de 2€ per sessió. Per això, cal anar al cine el diumenge 21 i pagar l’entrada normal de dia festiu (quasi 7€ depenent de la sala) i ens donaran un “passaport” amb el qual podrem fer ús d’aquest significatiu descompte. Està bé, però trobe que falla en quant a forma, per la seua singularitat, i durada, ja que tres dies és un termini massa curt per gaudir de l’oferta. El que necessiten les sales de cine és guanyar-se als espectadors de forma continuada, amb abonaments o promocions perllongades i no tres dies de bogeria cinèfaga.

A la ciutat de València ja fa temps que hi han alternatives millors per anar al cine de forma econòmica i sense eixa estressant limitació temporal. Un bon exemple d’això són els abonaments del UGC Cinecitté (perquè no els fan en cap altre cinema?), amb ells podem aconseguir que la sessió de cinema d’estrena ens isca a uns 4’5€. I si no tenim pressa per veure una pel·lícula, també tenim una bona oferta de reestrena, com els cicles gratuïts de cinema en valencià, dels quals ja hem parlat anteriorment en el blog, o el Cinestudio d’Or amb sessions dobles a 3€. I, per descomptat, per als amants del cinema més cultureta, està la filmoteca de la Generalitat que sempre ha costat 2€. Uns preus més que acceptables, per apropar el cinema a tot el món durant tot l’any; això és, una festa contínua.

MEOW

Un comentari per “La festa del cinema”

Els comentaris estan tancats.