La web felina El Bloc de l'opinió felina

21Mai/092

Personatges mítics, desmitificats

publicitatAixò de treure velles glòries del cine, la televisió i els esports als anuncis està de moda. Sembla que, al tractar-se de personatges retirats, o si més no, que ja no gaudeixen de l'èxit i la fama que en algun moment de la seua vida van tenir, són econòmics de contractar, al temps que connecten fàcilment amb determinats sectors de l'audiència en haver tingut un passat gloriós. Generalment, aquests anuncis es basen en parodiar al personatge, reprenent les seues vestimentes, moviments o frases. Supose que s'ha d'estar molt necessitat per accedir a una proposta d'aquest tipus, o si més no, s'ha de tenir un gran sentit de l'humor, no sé. En certa manera recorden un poc a eixos actors clàssics de Hollywood que van acabar repetint les fórmules dels personatges que els havien fet més famosos en produccions d'humor de dubtosa qualitat. Quin horror!

El cas és que he decidit fer un recorregut pels anuncis recents d'aquest tipus que m'han vingut al cap, els he buscat i comentat breument en un llistat. Si voleu saber quins personatges mítics ha desmitificat la publicitat, continueu llegint.

Els anys no passen per a Christopher Lambert

L'any 1986 Christopher Lambert interpretà a Connor McLeod en la pel·lícula Los Inmortales. Aquest seria probablement el paper més representatiu de tota la seua carrera: Va reprendre el personatge en quatre de les sis seqüeles que té la pel·lícula i en alguns episodis de la sèrie de televisió que va inspirar. Tot i que l'actor assolí gran popularitat als anys noranta (inclús protagonitzà ja alguns spots publicitaris), la seua carrera no és que estiga llançada, tot i que continua apareixent en bodrios videocluberos. Però sempre serà recordat pel seu paper en aquella mítica pel·lícula amb la que molts vam créixer (una de tantes que és preferible no tornar a visionar per no dur-nos una gran decepció). Fa poc, reprené el seu immortal personatge per protagonitzar una campanya d'un conegut fabricant de cotxes. Què millor per anunciar 100 anys fabricant cotxes que un immortal? Una pena que l'aspecte de l'actor en l'espot denote qualsevol cosa menys immortalitat.

Els consells de MR. T

Ja vam parlar d'aquesta sèrie d'anuncis a la web fa algun temps. El gran Mr. T tornava a la pantalla xicoteta després d'anys d'inactivitat per tornar a ser el forçut mastegatatxes amb penjolls de sempre. Aquest cop, ens ven una xocolatina de la mateixa forma que fa 25 anys ens cantava perquè tractàrem bé la nostra mare: amb cara de pocs amics i un poc de mala llet (la mateixa que li feien beure els seus companys de l'Equip A per introduir-lo en un avió). Mr. T no canviarà mai!

Entenent a Ozzy Osbourne

Els vells rockers mai moren, i Ozzy Osbourne és un bon exemple d'això. L'antic cantant de Black Sabbath, que recentment ha recuperat gran part de la seua popularitat gràcies a un reality show basat en la seua peculiar vida familiar (sic), protagonitza un anunci de telèfons mòbils en el que fa gala de les seues dificultats per fer-se entendre. Els excessos rockers passen factura.

John Bonello, el gran oblidat

Aquest no és que fóra particularment famós. John Bonello era el porter de la selecció de futbol de Malta quan encaixà 12 gols en un partit front la Selecció Espanyola. En poques paraules, era un porter molt roín. No obstant, d'això ja fa 25 anys i la majoria de la gent no sabria qui és de no haver acceptat participar en un espot publicitari d'una coneguda marca de cervesa en la que es recordava la seua lamentable actuació. No crec que l'anunci fera molta gràcia en Malta.

No emprenyeu Bud Spencer!

Qualsevol persona que haja crescut entre els vuitanta i noranta sap que Bud Spencer és sinònim de mamporro. Ens encantava vore com aquest home grandot, barbut i, generalment taciturn, repartia estopa entre els roïns. Ara, l'actor italià ha reprès els seus mítics colps per a la campanya publicitària d'una caixa d'estalvis. En l'anunci ens mostren com l'actor s'enfada quan el caixer no funciona, i comença a repartir pel carrer al primer que passa. Quina culpa tenen? I el mimo? No vull ni pensar què passaria si s'haguera quedat tancat al caixer per culpa del sistema de seguretat automàtic (com els ha passat a alguns col·laboradors d'aquesta web). De totes formes, al final es veu com Bud es tranquil·litza gràcies a les gestions del banquer. És nota que ja està major i no és el que era.

Fins ací el llistat. Lamentablement no he trobat el de Julio Iglesias i el concurs d'imitadors que no guanya pel seu rellotge ("Mi Viceroy, claro"), una pena. De totes formes, de segur que em deixe molts, així que s'accepten propostes.

MEOW

  • Meneame
  • Facebook
  • Twitter
  • Identi.ca
  • LaTafanera
  • email
Publicat per FelinoEtiquetat com: , , , Axivat en: TV Deixa un comentari
Comentaris (2) Trackbars (0)
  1. Alguns són molt bons. Jo també havia pensat posar el vídeo de Bud com a notícia, però el teu article és molt superior. Està molt bé.

  2. A mi em ve al cap aquell anunci amb Pelé animant els homes amb problemes d’erecció. Amb aquest i un parell més, podries escriure una segona part!


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Trackbacks are disabled.