La web felina El Bloc de l'opinió felina

10Mai/092

Cinc anys miolant junts

5anysEncara que quasi se'ns passa desapercebut, el passat mes de febrer la web va fer 5 anys. Efectivament, la primera entrada al blog data del 28 de febrer del 2004. Com passa el temps! Titulada GRAN ESTRENA, es tractava d'una nota anunciant les primeres seccions de la web, encara que realment el que s'estava constatant és que encara quedava molta feina per fer. Cinc anys després, el resultat d'aquella declaració d'intencions és el que veieu. Des d'aquell moment fins l'actualitat s'han publicat més de 400 entrades al blog en les que hem pretés compartir les nostres vivències, inquietuds, opinions o, simplement anunciar algun esdeveniment que ens ha cridat l'atenció. I confiem en poder seguir fent-ho durant molt de temps.

Amb la intenció de retre un breu però merescut homenatge (no hi ha res més merescut que un autohomenatge), he decidit fer un poc de retrospectiva i comentar les cinc fites més importants de la nostra història. No, no són res de l'altre món, però trobe que almenys són algunes de les coses que ens han ajudat a dur endavant aquest projecte durant aquest lustre de vida. Així, sense més dilació anem a repassar aquest top 5 moments de La Web Felina en rigorós ordre cronològic. Que comence l'autobombo!

Març del 2004 - Primeres entrades del blog

Bo, com hem comentat adés, hi han entrades datades abans però eren notes informatives de l'estat de la web. No fou fins al mes de març quan començàrem a publicar històries al blog. I sembla que teníem molt a contar, ja que eixe mes publicàrem 23 entrades (ha estat el mes més prolífic de la història). N'hi ha un poc de tot: Articles d'opinió, notícies, convocatòries cinèfiles i comentaris de pel·lícules. Repassant aquestes primeres entrades, m'ha fet especial gràcia una en la que comentàvem els continguts de la web del PP en plena campanya (eixe fou un any d'eleccions), així que vos l'enllace per si voleu rememorar aquella època en què la campanya per Internet no significava obrir-se un compte de Facebook: Cliqueu per accedir a Los Mundos de Mariano.

Octubre del 2004 - Un joc de cine

L'octubre d'eixe mateix any ja teníem un fòrum operatiu i encetàrem el que seria un dels continguts de la web més exitós: El I Concurs de Pel·lícules (Aka. ICP). Es tractava d'un joc operat a través del fòrum en el que s'havia d'encertar el títol d'una pel·lícula a partir de les pistes que posava un participant. Quan algú encertava, puntuava i passava a posar la següent pista. Al final, es feia un soparet de germanor entre tots els participants en el que es comentaven les jugades més polèmiques (i polèmica no ha faltat en cap edició del joc) i s'entregaven premis als guanyadors i detallets a la resta de participants. L'iniciativa fou un èxit i férem fins 6 edicions. Lamentablement els resultats de les primeres edicions es perderen per sempre a causa d'un esborrat de dades perpetrat pels responsables de l'anterior servidor d'allotjament. No obstant, recentment hem creat una nova modalitat de joc de cine en el que s'ha d'encertar el títol a partir d'un jeroglífic. Són els nostres Cine-O-Grames, i aprofite per animar-vos a participar.

Març del 2005 - El mos del vampir Ye-Yé

Durant un cap de setmana d'hivern, poc abans de la primavera de 2005, duguérem a terme en Ventamina el rodatge d'un videoclip per a la cançó Drácula Ye-Yé d'Andrés Pajares. El videoclip, protagonitzat pel nostre Andrés particular- l'Stevie-, no s'estrenaria fins 7 mesos després en sessió privada i el compartírem amb la resta de la humanitat a través d'Internet, quasi un any després del seu rodatge, la primavera de 2006 (i vos preguntareu, era necessari? Jo crec que sí). Ara per ara compta amb més de 70.000 reproduccions a Youtube (vos assegure que no són totes nostres) i més de 100 comentaris. Sí, sí, ja ho sé, no és que siga molt, que fins i tot un vídeo del Loquendo contant acudits té unes millors estadístiques, però el fet que una obra tan particular haja generat un número de fans superior a 10 ens ompli d'emoció i orgull. I tant és així que hem habilitat una secció per aconseguir una foto firmada pel Dràcula Ye-Ye in person. Jo ja tinc tres.

Maig del 2006 - Els autèntics directors de MSN

Des de la Web Felina sempre li hem tingut un especial afecte al spam que dia a dia omplin la nostra bústia de correu. No ho neguem, alguns resulten d'allò més hilarants i és inevitable no oferir-los encara que siga un breu comentari. De fet tenim una categoria dedicada a aquestes comunicacions on, de quan en quan, anem comentant els correus timo-publicitaris més curiosos que rebem, o si més no, reflexionem sobre el delicat art d'espamejar. Tanmateix, el més curiós del cas és que aquestes entrades són les que més visites a la web procedents de buscadors capten, en concret, l'entrada Andy i Lucas que publicàrem a la meitat del 2006 és la que més visitants ens ha reportat amb diferència en aquest lustre d'existència. Bo, cal remarcar que tan sols es tracta d'una mera reproducció del text del correu rebut, amb uns breus comentaris, així que no sabria valorar ben bé el mèrit propi d'aquesta entrada. Tanmateix, sembla que l'apocalíptic missatge de la fi del Messenger ha atemorit generacions d'internautes, i cap dia ens ha deixat de reportar visites. Que prenguen nota els experts en SEO.

Abril del 2007 - Avanç Informatiu

A l'abril del 2007, ens donaren una alegria quan el Bloc Jove féu pública la resolució del seu concurs de curts. Nosaltres havíem participat amb un curt protagonitzat per clics de Playmobil animats en slow-motion en què parodiàvem un informatiu de Canal 9 i havíem guanyat. A partir d'eixe moment i durant la campanya electoral, la web fou molt visitada i nombrosos mitjans ens feren referència. Fou el nostre minut de glòria. A banda, el curt tenia prou d'èxit a l'Internet (no tant com si el noticiari l'haguera narrat Loquendo, clar) així que traguérem dues continuacions o seqüeles de l'informatiu: Segona Edició i l'Especial Esports.

Aquestes són les cinc fites més significatives de la web durant els seus primers cinc anys d'existència. Que ens depararà el futur? Ni idea. Tanmateix, si voleu saber un poc més dels nostres orígens, vos recomane l'article en què s'explica la història no autoritzada (o si) de La Web Felina . També podeu visitar el nostre arxiu per revisar l'activitat de la web des de l'any 2004, o si ho preferiu entreu a la nostra selecció d'articles. Fins ací l'autobombo.

Ara, no vull finalitzar aquesta entrada sense agrair-vos a totes i a tots la vostra participació. Sense el vostre suport de segur no hauríem arribat tan lluny. Moltes gràcies per aquests cinc anys miolant junts.

MEOW

 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • Identi.ca
 • LaTafanera
 • email
Publicat per FelinoEtiquetat com: Axivat en: Internet Deixa un comentari
Comentaris (2) Trackbars (0)
 1. Molt bon article, és el complement perfecte al de la Història de la Webfelina; l’actualització que li faltava.

  Està molt bé això de veure les notícies que s’han escrit per mes, resulta curiós.

 2. Uf, 5 anys…

  No sé si us vaig conéixer fa 4 o 5 anys (el domini de la web era .tk), el cas és que en aquella època, jo era becària del Servei de Normalització Lingüística de l’UPV i als nostres moments de desfeina, recorde que Paula em va dir: Mireia, a tú que t’agrada el cinema, hauries de participar al concurs de pelis de la Web Felina. I així va ser com us vaig visitar per primera vegada.

  Des d’aleshores, he acabat la carrera, ja no curre al Servei i actualment visc a Oxford, i l’únic que m’uneix ara mateix amb València i resta de la Península, és llegir el Pais Digital a diari i la Web Felina quan puc. M’agrada llegir les noves entrades al blog i la marxa de la meua germana (Guajodelmar) a la que vaig introduir jo a la web.

  Molt bé xicots/es, seguiu així i jo, des d’Oxford, us seguiré llegint.

  Felicitats


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Trackbacks are disabled.