La web felina El Bloc de l'opinió felina

29Gen/092

Una pregunta òbvia

zpRecentment, el President del Govern, Mr. ZP, ha tornat a participar en el programa de TVE "Tengo una pregunta para usted". El format del programa no és que siga perfecte, però el plantejament crec que resulta força interessant: Exposar els representants públics a les preguntes dels ciutadans, fer que donen la cara davant les persones a què representen, responent les seues qüestions. Potser es deuria fer més a sovint.

Enguany, la pregunta del preu del café que va ser la més popular de l'anterior edició (tot i que fóra una parida) ha donat pas a una sobre la venda d'armes a l'exèrcit d'Israel amb les que és més que probable s'haja col·laborat a la massacre del poble palestí. Setmanes abans, el govern havia comdemnat la invasió de Gaza, i ací era on estava el quid de la qüestió.

Ara bé, la gran majoria d'intervencions de ciutadans van ser preguntes més o menys encertades (o més o menys repetides), amb relació a la crisi que -oficialment- assola el país des de fa uns mesos. Crisi, crisi, crisi. Sense cap dubte aquesta és la paraula de moda del 2008. Qui recorda ja el chiki-chiki? Jo ja sols conec el crisi-crisi. I és més que probable que revalide la seua popularitat durant el 2009, ja que ara per ara, a tots els mitjans de comunicació no es parla d'una altra cosa: Els telediaris la mencionen a diari, els corrillos d'opinòlegs televisius aprofiten qualsevol moment per treure el tema, els programes de reportatges van a la cerca de l'aturat, els periòdics la titulen en portada per vendre més DVD de cinema ranci... Fins i tot fan sèries de televisió amb la temàtica "crisi", com l'últim engendro de José Luis Moreno. És una paraula que ven, que està en boca de tots i per això, no ha trigat en traslladar-se al món de la publicitat. Un bon exemple d'això és com s'ha emprat de forma sistemàtica per publicitar les recents rebaixes. N'hi ha res més paradògic que anunciar aquest ritual al consumisme desmesurat amb un terme que representa la penosa situació econòmica que estan passant multitud de persones?

El colmo va ser en una botiga de roba del carrer Colón de València (la Meca del consumisme urbà) en la que es podia llegir "Crisis? Sí, pero de pareja". El cartell el completava el dibuix esquemàtic de dos ninotets, home i dona, com discutint per l'excés adquisitiu d'un dels dos (l'anunci també abusava dels esterotips sexistes, imagineu-vos quin dels dos era el comprador compulsiu) degut a les increïbles rebaixes de la botiga. No crec que aquesta brometa fera molta gràcia a les persones afectades per la crisi, a totes eixes famílies que a dures penes poden arribar a final de mes. Però no vaig veure cap mostra d'indignació entre les persones que removien els montons de roba a l'interior de la botiga. Potser la crisi sols afecta als de sempre i per a la resta, sols és un estat d'alerta col·lectiu al que se li pot fer un parèntesi durant les rebaixes.

MEOW

  • Meneame
  • Facebook
  • Twitter
  • Identi.ca
  • LaTafanera
  • email
Publicat per FelinoEtiquetat com: , , , Axivat en: Política Deixa un comentari
Comentaris (2) Trackbars (0)
  1. Molt interessant. Jo no viu el debat, però he llegit sobre ell posteriorment. El link d’Israel no va.

  2. Açò de la crisis té molt de psicosi. Vos pose un exemple: tinc companys mestres que parlen de estalviar, perque hi ha crisi, quan en realitat ells com a funcionaris ténen ara més poder adquisitiu. Pense que s’hauria de tindre molt de compte de no parlar amb frivolitat, perque sí que hi ha gent que realment ho està passant malament.


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Trackbacks are disabled.