La web felina El Bloc de l'opinió felina

8Gen/090

Descobrint a Otto

Davant l'esperpèntica situació que s'està donant davant la massacre israeliana en la Franja de Gaza, amb el beneplàcit d'alguns i la immovilitat d'altres, és inevitable no pensar que els actuals botxins fa un poc més de mig segle eren les víctimes. Així, en les múltiples concentracions de protesta davant la situació, s'han vist moltes banderes israelianes capciosament modificades per denunciar la situació. Ací teniu un exemple; ací i ací d'altres.

Aprofitant l'aparició d'aquesta simbologia, en aquest blog fan referència a Otto, un personatge de La Vida de Brian que va ser eliminat del muntatge final. Otto, el jueu nazi, és el capità de l'esquadró suïcida. Sí, eixe que apareix al final i que ningú comprenia ben bé d'on eixia. Així, en una sèrie d'escenes de la pel·lícula, Otto apareix amb la seua tropa cercant el "líder que alliberarà a Israel de tots els no jueus". Sembla que en noves edicions en DVD de la pel·lícula dels Python han afegit les escenes com extres, però gràcies a Youtube ens podem fer una idea de la idiosincràsia del personatge.

Les causes de l'eliminació d'aquestes escenes no estan del tot clares. La pel·lícula va estar prohibida en alguns països per blasfema i no crec que això preocupara molt als seua autors, fins i tot promocionava la producció. Però no és difícil fer-se la idea que l'any 1979 un personatge d'aquestes característiques podia generar més que polèmica. Trenta anys després, el problema és que Otto no siga un personatge de ficció.

MEOW

  • Meneame
  • Facebook
  • Twitter
  • Identi.ca
  • LaTafanera
  • email
Publicat per FelinoEtiquetat com: Axivat en: Miscel·lània Deixa un comentari
Comentaris (0) Trackbars (0)

Encara sense comentaris.


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Trackbacks are disabled.