La web felina El Bloc de l'opinió felina

27Jun/080

Els debats televisats

null
Pel que fa als aspectes formals, podem afirmar que ambdós debats foren realitzats en terreny neutral, en IFEMA o un recinte ferial d’eixos. Foren organitzat per un ens imparcial com l’Acadèmia de la Televisió presidida per Manuel Campo Vidal, moderador del primer debat i encantat d’haver-se conegut. El segon debat fou moderat per la periodista Olga Viza. Els torns d’intervenció, així com els temps i tota la resta de qüestions formals foren pactats prèviament pels dos principals partits, cosa que encorsetà un poc el debat. Els torns d’intervenció s’invertiren en el segon debat, on ara qui obria el debat era Zapatero i el cloia Rajoy, just a l’inrevés del primer debat. El moderador s’ubicava al mig, situant-se els dos candidats un a cada extrem de la taula. Ambdós anaven ben vestits i havien moderat els seus gestos, en especial Zapatero, que ja no semblava que transportara una pesada caixa amb les mans, sinó una caixeta. Rajoy es féu un poc de lio amb els papers que duia, i els deixà escampats per terra en el segon debat, cosa que no feia bona impresió. Zapatero sempre trobava la pàgina que buscava en cercar les dades.

Zapatero fou considerat guanyador d’ambdós debats, però especialment del segon (de forma contundent).

Amb posterioritat al debat hi hagué el debat sobre el debat (per exemple en 59’’) i en dies posteriors debats sobre el debat del debat, etc… Com es veu és un fernomen que es retroalimenta.

Passant ja a l’anàlisi del contingut, podem destacar que foren memorables els finals del primer debat. Zapatero amb el seu “Buenas noches y buena suerte” (homenatjant la recent película de George Clooney sobre las cacera de bruixes dels anys 50), i en especial Rajoy amb la parábola de “la niña”, òbviament la niña de Rajoy no podia deixar d’aparéixer en el segon debat, on l’esmentà de nou de passada. També s’ha de destacar la intervenció de Zapatero interrompent a Rajoy i preguntant-li insistentment sobre el transvassament de l’Ebre, sobre si l’anava a fer o no. Eixa em semblà una intervenció genial i molt encertada, posant l’accent en l’ambigüitat de Rajoy, que al final no confirmà si el faria o no.

La immigració fou un tema recurrent i demagògic per a Rajoy, que Zapatero tractava d’esquivar, però al final sembla que li isqué un poc el tir per la culata a Rajoy amb el tema del famós bonobús. També fou famós el llibre blanc de Zapatero al segon debat, on es recollien totes les dades que anava indicant. Molts d’eixos temes transcendiren a l’imaginari col·lectiu com es pot apreciar a la fotografia fallera que acompanya aquest anàlisi.

En definitiva, Rajoy em semblà prou demagògic i un tant falsari, mentre que Zapatero fou més solvent i al meu parer no digué mentides (o en quant a penes, en comparació a Mariano).

  • Meneame
  • Facebook
  • Twitter
  • Identi.ca
  • LaTafanera
  • email
Publicat per StevieAxivat en: Política Deixa un comentari
Comentaris (0) Trackbars (0)

Encara sense comentaris.


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Trackbacks are disabled.