La web felina El Bloc de l'opinió felina

27gen./081

Scam Baiting o l’art de contraestafar

De segur que vosaltres també heu rebut nombrosos mails de la famosa Estafa Nigeriana o Estafa 419. Sí, ja sabeu, eixos mails en anglès on un pressumpte banquer, ex príncep o princesa nigerià, un afortunat guanyador de la loteria o qualsevol altre personatge d'una extensa galeria, vos demana ajuda per treure diners del país, cobrar una herència o, simplement complicitat per perpetrar una estafa millonària. Els mails, generalment llargs i farragosos, venen a explicar detalladament una situació amb diners de pel mig que requerix d'un intermediari. I sense entrar molt en el perquè ens han triat precisament a nosaltres ens conviden a participar en l'assumpte per treure tallada. Tot pinta molt bé, però un cop mostres el teu interès pel negoci en qüestió (és a dir, piques) comencen a marejar-te amb documentació aparentment oficial i taxes fictícies que s'han d'abonar per tal de poder rebre la transferència millonària, que evidentment mai aplegarà.

Doncs la proliferació d'aquests tipus de mails ha donat lloc a un nou moviment en internet anomenat Scam Baiting, que ve a ser algo així com tendir una trampa als timadors. Els Scams Baiters adopten una personalitat fictícia (generalment un nom graciós o rimbombant) i responen a l'email, fent vore que han picat, interessant-se pel negoci i demanant tot tipus de coses: fotos en poses absurdes per confirmar la seua identitat, reserves en hotels per a una visita necessària per fer els tràmits, que els vagen a esperar a l'aeroport el dia que se suposa que apleguen... El cas és que maregen als estafadors i els fan fer perdre el temps i fer el ridícul, seguint-los el joc fins el que done. Fruit de tot això han aparegut diverses webs on es recopilen aquestos Scam Baitings i, el millor de tot, es mostren galeries de trofeus amb fotos dels timadors fent el ridícul. Si vos interessa, li podeu donar una ullada a aquest link [http://www.419eater.com] on trobareu nombrosos exemples de Scam Baiting, on no s'han tret diners, però si s'han fet unes rises.

MEOW

PS: El Scam baiting és una activitat perillosa, feta per especialistes pel que no recomanem la seua pràctica: No lo intenten en sus casas.

  • Meneame
  • Facebook
  • Twitter
  • Identi.ca
  • LaTafanera
  • email
Publicat per FelinoAxivat en: Spam Deixa un comentari
Comentaris (1) Trackbars (0)
  1. N’hi han algunes fotos prou gracioses i quins cartells, però sembla prou perillós, segur que si te pillen te maten.


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Trackbacks are disabled.