La web felina El Bloc de l'opinió felina

7Ago/076

Planet Terror


Aquest cap de setmana aní a vore Planet Terror de Robert Rodriguez. Tenia els meus dubtes de si veure-la en la gran pantalla, no sabia ben bé què em podia trobar, els anuncis sols presentaven un disbarat rere altre (Me falta una pierna!) i clar, barat el cine no és. Però lectures sobre la producció conjunta amb Tarantino (la famosa Grindhouse, que es veu que el normal és que s'estrenen juntes) em van animar: es tractava d'un homenatge al cinema de sèrie B que copava les sales a finals del 70 i principis dels 80.

Un cartell en la taquilla indicant que els defectes de la cinta (inclús el moment en que es crema i torna com dos o tres escenes després) no són fruit d'una mala conservació dels rotllos (ara els projectors són digitals), sinò dels desitjos del director, que vol així recrear el format en que es projectaven les pel·lícules en les sales de barri o poble ja extintes (maleïts multicines!). Un punt a favor, la cosa començava a pintar bé.

Però l'emoció no m'embriagà fins que no vaig vore el Coming Attractions de la pel·lícula. A mode de curt previ, l'anunci de la pel·lícula Machete em va desvelar qualsevol dubte sobre on m'havia clavat: Ací és on passen l'adaptació de la caspa vuitantera que ha fet el mateix que va adaptar Sin City.

A partir d'eixe moment tot és tal i com un pot esperar. O millor: Un argument trillat, uns personatges pintorescos, gore del que salpica, humor negre a rabiar... tot tintat d'un colorit a cinema d'abans, del que es comentava en el pati de l'escola, amb els seus defectes de rollo i só. En definitiva, una pel·lícula sense més pretensió que entretindre al personal, i de pas, fer una mirada nostàlgica enrere, a aquelles segones sessions amb entrepà embolicat en paper de plata que despertava les ires dels espectadors. Ideal per vore en el d'Or.

MEOW

 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • Identi.ca
 • LaTafanera
 • email
Publicat per FelinoAxivat en: Cinema Deixa un comentari
Comentaris (6) Trackbars (0)
 1. Jo ací no tinc amb qui anar a veure eixes pelis, però molaria veue Grindhouse. De fet estic completant a Tarantino (m’he vist ja les seues TV series i primers treballs) i a Robert Rodríguez des de fa unes setmanes.

  A veure si fan al d’Or Grindhouse completa i puc anar a veure-la, igual que fiu amb Kill Bill.

 2. Sembla que Robert Rodriguez prepara la pel·lícula Machete per a la seua distribució en vídeo, en el que serà el primer paper protagonista de Danny Trejo.

 3. Sembla que lo de Machete al final no se fa.

  Per fi estan els altres 3 falsos tràilers subtitulats: http://www.youtube.com/user/viruleado

 4. Una pena. He vist que el personatge surt també en la trilogia de Spy Kids. Serà tan letal com en el fals trailer?

 5. Jo he vist la trilogia de Spy Kids i no és pas igual, allí Danny Trejo és un tros de pà amb els crios, que són els seus nebots. És el tio Machete, jeje

  Per cert, fa uns dies he vist un parell de pelis de Cheech i Chong dins del meu cicle sobre Rainbeaux Smith. No estan mal. No em puc treure del cap la cançó de la primera: Up in smoke (1978), és genial.


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Trackbacks are disabled.