Les dues cares de la puntualitat

Volar és cada vegada més fàcil: Assequible per a totes les butxaques gràcies a les companyies low-cost, còmode amb l’ajuda d’internet “sin salir de casa” i molt segur, especialment des que van prohibir portar explosius líquids en cabina. Però un altre avantatge, recentment descobert, és el gran ventall de possibilitats que se’ns obre després d’haver perdut un vol.

Tot va començar un diumenge de juliol, quan vam aplegar al mostrador de facturació d’una determinada companyia aèria no low-cost. Els bitllets, per supost, els havíem comprat a través d’internet, i no eren precisament barats: 87 euros anada i tornada Palma-València, descompte de resident inclòs (50%, així que feu números…). Eren les 19:20h. El nostre avió eixia a les 20:00h, sense comptar encara amb l’habitual retràs al qual, desgraciadament, ja estem acostumats. No portàvem equipatge per facturar, sols dues bosses de mà sense armes potencials al seu interior. Però, inconscients, no havíem pensat en les rígides normes de puntualitat i seguretat que regeixen els aeroports: el vol es tanca 45 minuts abans de l’hora d’eixida. No, els 5 minuts de gràcia no estan contemplats al codi aeri; Ho sent, IMPOSSIBLE deixar-vos passar. Solució? Molt fàcil: si volíem arribar a Palma aquella mateixa nit, havíem de dirigir-nos al mostrador de vendes.

Bitllets a Palma per al pròxim vol? No, estan tots venuts, però us podem incloure en una llista d’espera pel mòdic preu de 50 euros, encara que no us podem assegurar la plaça… Interessant, així que els nostres bitllets se’ls havien quedat dues persones incloses en la llista d’espera del nostre vol que havien estat al mostrador de facturació 5 minuts abans que nosaltres? I, com no, una vegada acceptats al vol, havien hagut de pagar l’import del bitllet. Recapitulem: aquesta companyia aèria havia cobrat, per cadascun dels nostres bitllets, 87 euros per la venda inicial, 50 euros per la inclusió en la llista d’espera i xxx euros per la venda posterior. Un negoci rentable, sense cap dubte…

Bé, al final vam pagar 120 euros per bitllet al mostrador d’una altra companyia no low-cost per a un vol que eixia a les 22:30h però que, amb l’habitual retràs, va despegar una hora més tard. A més, durant el nostre peregrinatge a la recerca del bitllet, vam sentir que el nostre vol originari embarcava a les 19:50h (10 minuts més tard de l’hora prevista). Un retràs en aquella companyia l’objectiu de la qual és la puntualitat? IMPOSSIBLE…

Un comentari per “Les dues cares de la puntualitat”

  1. Quina putada! Voleu que el viatge el fem amb avió o en cotxe? Bolet és que ha estat la darrera setmana en Pirineus, però a veure si quede amb ell hui o demà i ho parlem.

    Això del vol vos passà el cap de setmana de la festa hawaiana? Sí que em sap greu.

    El que han fet supose que serà legal, però és un enriquiment injust com una casa.

Els comentaris estan tancats.