La web felina El Bloc de l'opinió felina

26Mar/0714

Arnold Strong

catxasDarrerament estic completant la primera etapa (els 70) d’Arnold Schwarzenegger. Ara només em resta per veure (del que es pot trobar) el western Cactus Jack. He vist també la primera peli (només parcialment, ja que a l’emule només l’he trobada en anglés i incompleta) on aparegué amb el seu nom: Stay Hungry (1976), amb la qual Arnold guanyà un globus d’or!!!!!

També he pogut veure El largo adiós (The long Goodbye, 1973), el segon treball cinematogràfic d’Arnold Schwarzenegger. En aquest no figura als títols de crèdit, però sí està a la imdb i se’l reconeix fàcilment a la peli. Si en la seua primera peli (Hércules en Nova Iork, 1969) l’havien doblat a causa del seu fort accent germànic (i figurava als crèdits com a Arnold Strong), en aquest nova incursió en la gran pantalla crec recordar que no aplega ni a parlar. És una escena delirant on fa de mató del malo (un mafiós) i pense jo que s’inventen una escena absurda on tots els hòmens s’han de despullar (inclós el protagonista Philip Marlowe) només perquè Arnold es lleve la samarreta i ens mostre la seua musculatura de Mr. Olympia. Afortunadament aturen l’escena a temps i no apleguen a llevar-se els calçotets. lol

També he vist un parell de documentals seus sobre culturisme:

1) The comeback (ja dels vuitanta). Només disponible en anglés. Conta el seu últim triomf (el seté) al concurs de Mr. Olympia en 1980, després de 5 anys d’absència, per això es titula "El retorn". Arnold havia guanyat sis cops seguits el concurs de Mr. Olympia (del 1969 al 1975), es retirà invicte per dedicar-se al cine i cinc anys després tornà a entrenar-se per guanyar one more time. Té el rècord de victòries al campionat de Mr. Olympia, i també és el més famós. Realment impressionant. Al concurs de Mr. Olympia només poden competir els anteriors guanyadors del mateix i els guanyadors de Mr. Univers (Arnold crec que el guanyà dos cops), per tant és l’èlit dels culturisme. Arnold no és pas el més musculós (sí dels més alts), sinó el més proporcionat. Pel que sembla és això el que es valora al concurs: la proporcionalitat i les poses.

2) Però si n’hi ha un documental impagable sobre el tema eixe és Pumping Iron (aquest sí disponible amb subtítols). Aquest còmic documental vos el recomane encaridament. Conta l’última victòria d’Arnold abans de retirar-se (en 1975), i apareix com un autèntic cabronazo contant com estaria disposat a fastidiar inclús als seus amics competidors (com els també actors Franco Columbu i Lou Ferrigno, que també ixen al documental) en tal de tornar a guanyar. Està prou graciós i ix Lou Ferrigno (el competidor més alt) poc abans de protagonitzar la sèrie The Hulk.

  • Meneame
  • Facebook
  • Twitter
  • Identi.ca
  • LaTafanera
  • email
Publicat per StevieAxivat en: Cinema Deixa un comentari
Comentaris (14) Trackbars (0)

  1. Catchable fatal error: Object of class WP_Comment could not be converted to string in /nfs/c01/h03/mnt/2379/domains/webfelina.org/html/wp-content/plugins/quoter/quoter.php on line 476