La web felina El Bloc de l'opinió felina

8Feb/070

Crank

La pel·lícula de la que vos vaig a parlar avui resulta curiosa per capgirar l'esquema clàssic narratiu del cinema d'acció. En Crank, és l'acció la que possibilita l'argument i no a l'inrevés. M'explique: Normalment en les pel·lícules d'acció es contrueixen al voltant d'un argument, en el que es van intercalant escenes trepidants. Hi han arguments que poden donar per a més dosis d'acció (em ve al cap la saga Matrix) i d'altres on l'excés d'acció pot arribar a ser ridícul, quedant aquesta en ocasions molt forçada, com per exemple les últimes de James Bond. Però sempre és l'argument qui determina l'acció.

Però Crank li dóna la volta a tot això; no es tracta de construir un argument on intercalar escenes d'acció, sinò de fer que les escenes d'acció siguen el propi argument. I així, comença la història amb un mató (interpretat per un Jason Statham que ja es paradigma d'antiheroi, com ja ho va ser Bruce Willis) al que li han posat una droja en el colacao. Més que droja, és un verí letal que l'ha de matar lenta i dolorosament. Però el tio descobreix que generant adrenalina contraresta l'efecte del verí i a partir d'ahí les escenes d'acció, sexe, violència es succeixen per mantenir amb vida al protagonista, que no dubta en clavar-se en lios per generar la substància. I de pas, aprofita el temps que puga guanyar per venjar-se dels que li han enverinat. A destacar una escena en la que en una persecució de cotxes d'alt voltatge, el protagonista manté a ratlla uns mafiosos mentre la seua nòvia li fa una felatio(sic)... Increïble!

Com vos podeu imaginar, la pel·lícula és prou roïna, però resulta curiosa si més no, i en certa manera, original, tot i que en ocasions recorda un poc al videojoc Grand Theft Auto. També cal destacar la banda sonora, que oscil·la entre la cançó lleugera i el rock dur, en funció de l'estat d'ànim del protagonista.

Nota: 4 sobre 10.

Suspens alt gràcies al carisma de Jason Statham i a alguna que altra escena simpàtica.

MEOW

  • Meneame
  • Facebook
  • Twitter
  • Identi.ca
  • LaTafanera
  • email
Publicat per FelinoAxivat en: Cinema Deixa un comentari
Comentaris (0) Trackbars (0)

Encara sense comentaris.


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Trackbacks are disabled.