La web felina El Bloc de l'opinió felina

31Des/0610

A la deriva

Cartell de la pel·lículaAnit vaig vore A La Deriva, segons he descobert avui, una seqüela de la pel·lícula Open Water, que no he vist. Dubte molt que l'haguera vist, si haguera sabut d'avantmà que es tractava d'una seqüela, però no ho sabia, i em vaig deixar seduir pel seu argument. La premisa és ben senzilla; un grup d'amics es reuneix després de molt de temps en el iot que un d'ells acaba d'adquirir. Quan estan en alta mar, es llancen tots a l'aigua per refrescar-se oblidant posar l'escaleta per pujar. Conclusió: no poden tornar al vaixell (on sols resta el nadó d'una de les parelles, plorant) i estan en alta mar on, evidentment, no fan peu, amb la qual cosa la fatiga i la possibilitat de hipotèrmia són factors a tenir en compte de cara a la supervivència. En definitiva, una situació límit.

La pel·lícula, sense tenir grans pretensions, està entretinguda i tècnicament és correcta. Es tracta d'un thriller que manté la tensió de forma balancejada tot i desenvolupar-se en el 90% del metratge dins l'aigua, amb els protagonistes intentant pujar a la coberta. L'argument abusa un poc del catastrofisme (la pel·lícula diu estar basada en esdeveniments reals) i trobem coses com l'angoixa afegida dels pares de la xiqueta que plora abandonada al camarot o que un dels personatges tinga fòbia a l'aigua per un trauma infantil (i que fas tu en un vaixell!?). Supose que quant més morbo més lloguers al videoclub...

Però el que realment em crida l'atenció és la base sobre la que han construit la pel·lícula: Un descuit, el de baixar l'escala, que resulta fatal pel grup d'amics. Mai haguera pensat que un detall així poguera comportar tan tràgiques conseqüències. Un xicotet detall, que en aquest cas, sí marca la diferència.

La meua nota: un 6 sorbe 10

MEOW

  • Meneame
  • Facebook
  • Twitter
  • Identi.ca
  • LaTafanera
  • email
Publicat per FelinoAxivat en: Cinema Deixa un comentari
Comentaris (10) Trackbars (0)

  1. Catchable fatal error: Object of class WP_Comment could not be converted to string in /nfs/c01/h03/mnt/2379/domains/webfelina.org/html/wp-content/plugins/quoter/quoter.php on line 476