La web felina El Bloc de l'opinió felina

14Oct/063

Història de la webfelina

Segona etapa, nova web: Naixement i Creixement

Després de diversos intents de revitalitzar la web, el dissabte 28 de febrer de 2004 naix la nova webfelina en la qual el webmaster felino Don Gato havia estat treballant secretament. Amb aquest correu ens sorprenia Carlos aquella vesprada: “Encara no está accesible però la podeu vore. Entreu i feu una navegació, és molt sensillo d'administrar. Si voleu podeu afegir links.

Coses que queden per fer a mi:

- Afegir fotos disponibles.
- Activar més seccions.
- Crear un logo per a la capçalera.
- Afegir Links.

Coses en que em podeu ajudar:

-Traduir els textos per defecte al valencià.
-Afegir links.
-Donar-se d'alta i començar a escriure les vostres vivències, inquietuds, avisos en les notícies
."

La nova web havia nascut i tenia major dinamisme, en paraules del propi Carlos el dia de l’estrena: “Ací teniu la nova versió de la web Felina amb moltes novetats. Amb aquest nou motor tindrem molts avantatges:

· Secció de notícies o Blog Felino on podrem contar les nostres vivències, històries o simplement comentar qualsevol cosa.

· Secció d'articles: l'opinió felina.

· Fotos més fàcils de pujar i comentar (i amb compatibilitat amb el Mozilla).

· Manipulació on-line del contingut de la web.

I moltes més coses que ja aniran eixint. Espere que vos agrade. Ah, i teniu en compte que encara està en construcció. He ficat la primera galeria de fotos perquè vejau com quedaran, com no, he agafat la del Pinball. Els comentaris els he reutilitzat de l'altra web. A mesura que tinga temps aniré afegint més fotos. Així mateix he activat el llibre de visites integrat en la plana web, és una llàstima perdre totes les firmes que ja teníem, però plana nova llibre nou..."

L’endemà dia 29 ens anunciava que: “ja es pot donar per inaugurada oficialment la nova Web Felina." Dos mesos i mig després (el 14 de maig de 2004), la web rebia al visitant mil. Aqueix miler de visitants (àmpliament ja superat i multiplicat) testimoniava que la nova web havia sigut tot un èxit. La raó cal trobar-la en la interactivitat, cosa que no permetia quasi l’anterior. Així, les novetats respecte a l’anterior (felintro, fotos, links i guestbook) foren les notícies o Blog, els articles, el fòrum, les enquestes, els jocs, els flaixos, les descàrregues, etc... Tot això permeté de construir la web entre tots dia a dia, i la il·lusió que despertà proporcionà nous col·laboradors com Miquel i els Joseps, i més endavant el nou fòrum aportà nous usuaris (gràcies en especial al joc de les pel·lícules).

Canvis de servidors

Al llarg dels més de dos anys de vida d'aquesta segona generació de la webfelina, hi hagueren diversos canvis de servidors motivats per problemes (quan no cancel·lacions) amb ells. Així podem recordar a “usuarios.lycos.es", “almacenweb.com" i “funpic.org" fins aplegar a tindre un servidor propi ja amb la tercera generació de la web.

 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • Identi.ca
 • LaTafanera
 • email
Publicat per StevieEtiquetat com: , , , Axivat en: Records Deixa un comentari
Comentaris (3) Trackbars (0)
 1. A poc a poc. Encara hi ha moltes coses per millorar, però amb el temps estigues segur que ho farem.

  MEOW

  PS: El nom de Gato no sé exactament on isqué, però sí on es consolidà i es tornà oficial.

 2. Vull aclarir que el terme Gat l’adoptàrem definitivament Víctor i jo, i passe a fer una breu explicació de la falla. Era el carnestoltes de Benimaclet, ja fa molts anys. Anàvem els tres (Víctor, Guillem i jo) i unes xicones em demanaren que els fera una foto amb la seua càmera. Vaig acceptar, però com a condició vaig dir que Víctor i Guillem eixiren també. Víctor no ficà cap inconvenient, més bé tot el contrari, però Guillem es negava rotundament a eixir, per alguna raó que encara desconec. Aleshores es va donar una situació realment graciosa: Víctor estirava a Guillem perquè entrara en el plànol amb les xicones (que esperaven pacientment a que apretara el botó, mentre, segurament, es preguntaven què és el que estava ocorrent) i Guillem s’aferrava a tot el que podia amb les ungles (com un gat), per no eixir. Al final eixiren els dos en la (ja mítica) foto, de la que mai no hem tornat a saber.

  Com podeu comprovar aquest comportament felí en aquella situació va determinar el seu malnom, i indirectament, la nostra denominació. I que ara mateix aquest projecte s’anomene La Web Felina i no qualsevol altra cosa (potser menys frik) és gràcies (en part, clar) a aquell moment històric. Bé, igual exagere un poc.

  MEOW

 3. Imagine que els que estan més temps amb nosaltres recorden aquella animació en Flash que obria l’antiga i decadent versió de La web Felina. Aquesta animació encara obri la web si entres per la backdoor. Encara que no és l’entrada oficial i està obsoleta l’he deixada, al cap i a la fi, aquesta va ser la meua primera animació en Flash.

  Completí l’article d’Andreu sobre la història de la web felina amb aquesta animació, felintro.swf era el seu nom original, que durant molt de temps va ser el pelfut de la nostra web.

  MEOW


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Trackbacks are disabled.