La web felina El Bloc de l'opinió felina

14Oct/063

Història de la webfelina

Primeres passes

El primer de tot havia estat idear el nom (La webfelina). No sabria ben bé dir d’on procedeix tot plegat, ja que l’única explicació que tinc és que des de temps ja llunyans a Guillem se li ha adjudicat (entre molts altres malnoms) el sobrenom del “Gato", l’origen de semblant vinculació no sé si tindrà a veure amb el fet que té diversos gats i li agraden. La veritat és que desconec l’origen de semblant sobrenom que és tan absurd com qualsevol altre.

Aquest bateig de la web tingué lloc durant el juliol de 2002, quan reunits en casa Carlos treballàrem intensament unes vesprades en la web per després dormir el son dels justos el projecte durant quasi un any. En aquells dies estivals realitzàrem les següents activitats prèvies de construcció de la web: la batejàrem, escanejàrem multitud de fotos dels àlbums d’Andreu, triàrem els colors de la web i creàrem el felintro (l’animació en flash que feia de portada a la web), entre d’altres coses. Després d’aquesta frenètica activitat estival, com ja hem dit, es deturà tot fins el maig de 2003.

Estrena i decadència

El maig de 2003 esdevingué la primavera felina de la web, és a dir, es produí el naixement d’aquesta així com el seu màxim esplendor i a partir de llavors anà decaient progressivament fins quasi morir d’inanició (falta d’activitat) amb l’arribada de l’estiu i els mesos posteriors. L’estrena virtual de la web (encara en mantilles) es pot considerar que fou el 2 de maig de 2003, ja que en aquella data Carlos ens envià aquest correu: “ja està disponible la web felina, bé, només la presentació, i he pensat q vull canviar els colors, la font de les lletres i el text de sota... així que a poc a poc. Pel que fa a les fotos, encara no he trobat el script definitiu: que em faça els thumbnails (fotos xicotetes que ocupen menys q les originals i es carreguen abans, ideals per la navegació) automàticament i que a poder ser tinga per comentar les fotos. Este matí he provat uns quants però no m'han agradat, ja el trobaré. Hi han molts." Amb eixes paraules naixia la web. L’endemà ens anunciava com seria l’estructura de la web (la qual anà construint els dies següents) amb aquests mots: “He canviat algunes coses. Ja tinc el projecte clar en el meu cap, l'estructura serà la seguent:

· Una pàgina d'inici principal que sols eixirà en accedir al domini.

· El cos principal de la web seran les galeries de fotos.

· Una secció de links a altres webs (Juanvi, Pepini....).

· Un Llibre de visites per a q firme la penya (per si entra el Papa).‿

I efectivament aqueix fou l’esquema de la web des del seu inici fins el seu decés. No evolucionà més i aqueix fou el seu fracàs. Al principi ens semblà que estava molt bé (només la volíem per penjar fotos bàsicament) tot i que tenia algunes mancances, però vist ara en perspectiva des de la nova web, està clar que allò no tenia futur, no era dinàmica. Els problemes que tenia era que ho centrava tot en les fotos (es podien comentar on line, això sí), els links i el llibre de visites, de manera que l’interès principal eren les galeries de fotos que un cop vistes perdien l’interès (se n’afegiren al principi unes quantes i prou). D’altra banda la majoria del treball requèia sobre Carlos, ja que els internautes o els altres membres només podien participar afegint links o escrivint al guestbook (que funcionà i no gaire a mode de fòrum). Estava clar que calia canviar l’esquema perquè la pàgina tinguera una vida activa, ja que allí passaven les setmanes i inclús els mesos i res no canviava en la web; deixà de rebre visites.

 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • Identi.ca
 • LaTafanera
 • email
Publicat per StevieEtiquetat com: , , , Axivat en: Records Deixa un comentari
Comentaris (3) Trackbars (0)
 1. A poc a poc. Encara hi ha moltes coses per millorar, però amb el temps estigues segur que ho farem.

  MEOW

  PS: El nom de Gato no sé exactament on isqué, però sí on es consolidà i es tornà oficial.

 2. Vull aclarir que el terme Gat l’adoptàrem definitivament Víctor i jo, i passe a fer una breu explicació de la falla. Era el carnestoltes de Benimaclet, ja fa molts anys. Anàvem els tres (Víctor, Guillem i jo) i unes xicones em demanaren que els fera una foto amb la seua càmera. Vaig acceptar, però com a condició vaig dir que Víctor i Guillem eixiren també. Víctor no ficà cap inconvenient, més bé tot el contrari, però Guillem es negava rotundament a eixir, per alguna raó que encara desconec. Aleshores es va donar una situació realment graciosa: Víctor estirava a Guillem perquè entrara en el plànol amb les xicones (que esperaven pacientment a que apretara el botó, mentre, segurament, es preguntaven què és el que estava ocorrent) i Guillem s’aferrava a tot el que podia amb les ungles (com un gat), per no eixir. Al final eixiren els dos en la (ja mítica) foto, de la que mai no hem tornat a saber.

  Com podeu comprovar aquest comportament felí en aquella situació va determinar el seu malnom, i indirectament, la nostra denominació. I que ara mateix aquest projecte s’anomene La Web Felina i no qualsevol altra cosa (potser menys frik) és gràcies (en part, clar) a aquell moment històric. Bé, igual exagere un poc.

  MEOW

 3. Imagine que els que estan més temps amb nosaltres recorden aquella animació en Flash que obria l’antiga i decadent versió de La web Felina. Aquesta animació encara obri la web si entres per la backdoor. Encara que no és l’entrada oficial i està obsoleta l’he deixada, al cap i a la fi, aquesta va ser la meua primera animació en Flash.

  Completí l’article d’Andreu sobre la història de la web felina amb aquesta animació, felintro.swf era el seu nom original, que durant molt de temps va ser el pelfut de la nostra web.

  MEOW


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Trackbacks are disabled.