La web felina El Bloc de l'opinió felina

14Oct/063

Història de la webfelina

Els antecedents cal buscar-los en l’existència d’un grup d’amics sorgit de l’extint Institut de Batxillerat Antoni Josep Cavanilles (que ocupava un quart de l’antic mercat d’Abastos, juntament amb l’Institut de Formació Professional Manuel Sánchez Ayuso i el que hui en dia és el complex esportiu municipal d’Abastos i que llavors era un pàrking de facto). A causa de la proximitat que comporta viure al mateix barri i de l’existència d’unes aficions comunes (cinèfiles i freaks), aqueix grupet ha aconseguit de mantindre el contacte aquests anys universitaris on cadascú ha estudiat carreres diverses i inclús en campus distints.

La idea de crear un pàgina web pròpia sorgí com a resposta a l’imparable avenç de la modernitat i la voluntat de no quedar-nos arrere. I el precedent el teníem en la web del griinpis (penya enguerina de Carlos i els seus amics del poble) així com en La Kuadra (penya de Rubielos de Mora del nostre amic Josep Escobar); sense oblidar el magisteri d’antics tutors nostres del Cavanilles com Ricard (professor de matemàtiques i informàtica) i Juanvi (amb multitud de pàgines web seues). Abans del naixement de la webfelina, només els esmentats Carlos i Josep (com no, politècnics ambdós) tenien webs pròpies, si exceptuem l’intent d’Andreu, sense gens d’idea, de fer-se’n una tot sol i que derivà en un “engendro". El promotor principal de la web fou Carlos (l’informàtic del grup), que per la seua experiència com a webmaster de griinpis i gràcies als seus estudis, era l’únic capaç de crear la web; els altres no podíem més que “achuchar-lo" perquè la creara, i en aqueix pla pelma estiguérem fins que la creà després de molts mesos.

 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • Identi.ca
 • LaTafanera
 • email
Publicat per StevieEtiquetat com: , , , Axivat en: Records Deixa un comentari
Comentaris (3) Trackbars (0)
 1. A poc a poc. Encara hi ha moltes coses per millorar, però amb el temps estigues segur que ho farem.

  MEOW

  PS: El nom de Gato no sé exactament on isqué, però sí on es consolidà i es tornà oficial.

 2. Vull aclarir que el terme Gat l’adoptàrem definitivament Víctor i jo, i passe a fer una breu explicació de la falla. Era el carnestoltes de Benimaclet, ja fa molts anys. Anàvem els tres (Víctor, Guillem i jo) i unes xicones em demanaren que els fera una foto amb la seua càmera. Vaig acceptar, però com a condició vaig dir que Víctor i Guillem eixiren també. Víctor no ficà cap inconvenient, més bé tot el contrari, però Guillem es negava rotundament a eixir, per alguna raó que encara desconec. Aleshores es va donar una situació realment graciosa: Víctor estirava a Guillem perquè entrara en el plànol amb les xicones (que esperaven pacientment a que apretara el botó, mentre, segurament, es preguntaven què és el que estava ocorrent) i Guillem s’aferrava a tot el que podia amb les ungles (com un gat), per no eixir. Al final eixiren els dos en la (ja mítica) foto, de la que mai no hem tornat a saber.

  Com podeu comprovar aquest comportament felí en aquella situació va determinar el seu malnom, i indirectament, la nostra denominació. I que ara mateix aquest projecte s’anomene La Web Felina i no qualsevol altra cosa (potser menys frik) és gràcies (en part, clar) a aquell moment històric. Bé, igual exagere un poc.

  MEOW

 3. Imagine que els que estan més temps amb nosaltres recorden aquella animació en Flash que obria l’antiga i decadent versió de La web Felina. Aquesta animació encara obri la web si entres per la backdoor. Encara que no és l’entrada oficial i està obsoleta l’he deixada, al cap i a la fi, aquesta va ser la meua primera animació en Flash.

  Completí l’article d’Andreu sobre la història de la web felina amb aquesta animació, felintro.swf era el seu nom original, que durant molt de temps va ser el pelfut de la nostra web.

  MEOW


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Trackbacks are disabled.