La web felina El Bloc de l'opinió felina

16Set/0613

Sóc friki?

Un FrikiMimi (Míriam Constantí Labella), la concursant freak de GH 8, es presenta (el vídeo és hipnòtic i chanante, no puc parar de veure'l): [Link al vídeo]

Què vos ha semblat? Es possible ser més freak? Sí, és clar, però aquesta té moltes paperetes per guanyar. A mi no m'ha sorprés gens que puga ser llicenciada en Dret, i segur que trauria molt bones notes; no sé de què s'estranyen els qui posen els comentaris. No sabia exactament el que significava otaku, però sembla que no és més que altra forma despectiva de dir freak.

I arran de tot açò m'he preguntat si jo realment sóc o no un freak o friki. Realment ho sóc? Què és hui en dia ser un friki? Ser friki ho podríem resumir en tindre uns gustos o aficions minoritàries i un tant estrambòtiques, no? Eixe seria el comú denominador.

Val, duc ulleres, tinc 25 añazos i no he tingut mai novia, però a part d'això no complisc cap altre dels tòpics: no m'agrada el manga ni els còmics en general, ni tinc una especial predilecció pel cine oriental, em cauen bé els japos, però no tinc cap fixació amb ells, no sóc un trekie (no tinc cap querència per la sèrie) ni un superfans de Star Wars o El senyor de los Anillos (mai m'he llegit cap llibre al respecte). Les he vistes les dues sagues, però com la majoria de la joventut; bueno m'he tragat sencer (que ja té mèrit) l'especial nadalenc de Star Wars, això sí que em dóna una certa categoria superior (lol). Tampoc he jugat en ma vida a un joc de rol ni molt menys he anat a cap tipus de convenció de freakies (i ni de conya em disfressaria pel carrer). No m'agraden els videojocs ni sóc cap entés informàtic (no passe de manejar-me a nivell d'usuari). I les meues aficions col·leccionistes són de lo més normals i comunes: segells, monedes i minerals (pedres, fòssils, sorra...).

A nivell musical m'agrada tot tipus de música en general: comercial, més clàssica.... I similar podríem dir dels gustos cinèfils que són prou comercials i normals en general; no tinc cap predilecció per gèneres frikis per antonomàsia com el gore, etc... El cine més friki que m'agrada és el que també li agrada a la majoria de la joventut: Santiago Segura, Tim Burton, Peter Jackson, Bud&Terence (hui en dia han perdut audiència, però en el passat eren de lo més comercials), LHC, etc...

Per tant què em faria “raro"? als ulls de la majoria? Que m'agrada o sé més de cine que la majoria de la joventut? Llavors hauríem d'equiparar cinèfil amb friki? No té molt de sentit. La meua afició per la política i la història? Que siga monàrquic? La majoria d'espanyols ho són (si més no juancarlistes). Llavors què?

Jo també pensava que era freak i per això ni m'importà fer-me la foto de l'orgull friki, però analitzant-lo bé no ho veig gens clar. Felino tindria més topics (informàtic, amant dels còmics i del cine oriental, gore...) i tampoc veig que siga més freak que jo. No és que m'importe ser-ho o no, però veig que s'abusa molt del terme i que està quedant prou diluït i desdibuixat. Què opineu vosaltres al respecte?

  • Meneame
  • Facebook
  • Twitter
  • Identi.ca
  • LaTafanera
  • email
Publicat per StevieEtiquetat com: , , Axivat en: Hobbits Deixa un comentari
Comentaris (13) Trackbars (0)

  1. Catchable fatal error: Object of class WP_Comment could not be converted to string in /nfs/c01/h03/mnt/2379/domains/webfelina.org/html/wp-content/plugins/quoter/quoter.php on line 476