La web felina El Bloc de l'opinió felina

23Jun/062

Universos paral·lels

Món virtualEra qüestió de temps que les relacions socials es reflexaren de manera completa en un videojoc. La primera aproximació va ser la saga SIMS, en la que diferents personatges creats per l'usurari interactuaven en diferents escenaris gastant un mode de comunicació basat en abstraccions del llenguatge (no eren paraules, sino dibuixets que reflexaven la trascendència de la conversa, i en funció d'això, variava l'estat d'ànim dels personatges implicats). Una aproximació més fidel serien les comunitats virtuals creades a la xarxa, en la que ninots que representen als usuaris es connecten a un escenari on interactuen; una mena de xat, però canviant els nicks per ninots i la sala de conversa per l'escenari. Un bon exemple d'això és l'hotel Haboo.

Ara bé, el no va más és passar aquesta simulació de relacions socials a un món virtual, amb el seu mapa i tot, on coincideixen tots els personatges dels usuaris del joc... i en 3D, per major realisme! Eixa és la finalitat de Second Life, un "joc" multiusuari per tenir una vida virtual en un altre món. Un nou usuari s'ha de crear un personatge de forma totalment gratuïta i té la possibilitat de comprar-se un terreny virtual (sic) pel mòdic preu de 9,99¤. En eixe terreny es pot construir la seua casa on podrà albergar actes socials de tot tipus; des de reunions d'amics per jugar al póker fins montar una botiga per vendre ítems. I és que la gràcia de Second Life és que el jugador pot crear objectes en el món virtual i comercialitzar-los usant la moneda oficial, el Linder Dollar (que es cotitza respecte a l'euro i al dòlar). I tant és així que estan apareguent botigues reals en el món virtual. Algunes empreses conegudes estan creant sales de treball en illes del mapa virtual per a que agrupacions de personatges, pertanyents a usuaris del joc, cooperen en la creació d'objectes: Han de tenir representació també en el món virtual. És qüestió de temps que comencen a explotar als usuaris novels en les zones del tercer món virtual.

Com són les coses, en un simulador de vida real també has de treballar per guanyar-te la vida. És a dir, quan tornes del teu treball de la vida real, és el moment de connectar-se a Second Life per acomplir les teues obligacions virtuals. Això sí que és entreteniment i no el futbol. Sorprenent.

MEOW

 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • Identi.ca
 • LaTafanera
 • email
Publicat per FelinoAxivat en: Internet Deixa un comentari
Comentaris (2) Trackbars (0)
 1. Interessant, cada cop s’assembla més açò a Existenz, Matrix,…

 2. Avui ha eixit la notícia de que s’ha retransmitit el primer programa de ràdio en espanyol a través de Second Life:

  http://www.elpais.com/articulo/internet/Hoy/hoy/primer/programa/radio/castellano/emite/Second/Life/elpeputec/20061220elpepunet_3/Tes

  En realitat és una xorrada, però és curiós.


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Trackbacks are disabled.