La web felina El Bloc de l'opinió felina

30Jun/040

Retirada de Valoracions electorals al voltant del 14M

Ha aplegat ja el moment llargament anunciat de retirar l'article de Valoracions electorals al voltant del 14M, un cop que ja han passat les europees. Aquestes són les seues dades:

Data de creació: 25/03/2004 a les 11:33
Última modificació: 30/06/2004 a les 11:44
Categoria: Política
Pàgina llegida: 44 vegades
Títol: Valoracions electorals al voltant del 14M

"Què vos semblà la notícia que Eduardo Zaplana Hernández-Soro fóra designat el nou portaveu del PP al Congrès dels Diputats? A mi em semblà quan ho llegí una típica patada cap amunt, però el periòdic no deia res. Ja que la jugada que tenia prevista (segons deia el Levante) era renunciar a l’escó de diputat (com ha fet Carod-Rovira) i continuar com a senador autonòmic i possiblement portaveu al Senat, cosa que li hauria permés de compatibilitzar la presidència del PPCV. Mentre que ara haurà de renunciar a la presidència del PPCV i dedicar-se plenament a ses feines dels “madriles?, i així mateix podrà continuar com a membre nat de la Junta Directiva nacional del PP com desitjava. En qualsevol cas sembla que la situació al si del PP està un poc a l’expectativa del que passe a les europees del 13 de juny; si perderen de nou (cosa perfectament possible), dubte molt que Mariano Raxoi continue al capdavant del partit. Sembla ja que en la nit electoral pensava presentar la dimissió (amb el suport de la seua esposa) i li feren canviar d’opinió. Al meu parer si Joaquín Almunia (proper comissari europeu) presentà la seua dimissió el 12 de març de 2000 perquè el PSOE havia perdut 16 diputats (de 141 a 125), amb major motiu ho hauria d’haver fet Mariano Rajoy Brey en haver perdut 35 escons (de 183 a 148) i haver passat directament de la majoria absoluta a l’oposició, cosa que mai abans havia passat en l’actual democràcia espanyola; és quasi comparable a la debacle de la UCD de l’octubre de 1982 (quan passà de governar amb majoria simple a obtindre una dotzena de diputats; i el PSOE tragué els mítics 202 diputats).

Respecte al Bloc, al final hem tret uns resultats no bons però sí dignes ateses les circumstàncies, i al Senat (que és un vot més ideològic i no tant útil), els tres caps de llistes nostres han tret uns 54.000 vots la qual cosa ens acosta bastant als 58.000 de Quico Mira en 2000. De manera que ara a veure com ens va en les europees del 13 de juny (renovarem l'eurodiputat actual? en qualsevol cas segur que creixem respecte de fa 5 anys) i en 2007 entrarem fàcilment si ens abaixen el llistó al 3%, que ara sí que podria ser possible i al PSOE i a EU també els interessa; ja que estant tres partits d'esquerres a les Corts valencianes és difícil que el PP traga majoria absoluta, perquè el PSPV a soles és bastant difícil que derrote al PP. Ara és el moment de reformar l'Estatut perquè estiga llest per al 2007.

Abans de finalitzar cal fer un anàlisi dels resultats del Centre Democràtic i Social (antany la tercera força política espanyola). Només diré que per a la meua sorpresa el CDS de Maria Teresa Gómez Limón ha invertit la tendència a la baixa al País Valencià i en general a Espanya (s’ha enfonsat al seu feu segovià) remontant respecte als resultats de fa 4 anys, ha passat de 22.000 a 33.000 vots en tots Espanya, la qual cosa em fa pensar que Mario Conde els llevà més vots que no pas els afegí.

Un analista polític.

PD: article publicat parcialment com a carta al director al Levante el 16 d'abril de 2004.?

Aquest article rebé una resposta d’Apel·les el 29/03/2004 a les 14:56:

Interessants valoracions electorals. Això sí, t'ha faltat comentar els resultats del Partit del Salami i de la Coalició Free Hawaii. Imagine que serà pq no han donat cap sorpresa.

  • Meneame
  • Facebook
  • Twitter
  • Identi.ca
  • LaTafanera
  • email
Publicat per StevieAxivat en: Vintage blog Deixa un comentari
Comentaris (0) Trackbars (0)

Encara sense comentaris.


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Trackbacks are disabled.