La web felina El Bloc de l'opinió felina

2Mai/040

Mahanagar

L'obra homònima de Satyajit Ray (La gran ciudad) ha iniciat el cicle d'aquest director indi. Reconec l'impacte que aquesta pel·lícula m'ha produït, tan gran, almenys, com la ciutat de Calcuta a què al·ludeix el títol. Però, en aquest cas, la "gran ciutat" és la història de les relacions humanes en una família pobra, crònica i denúncia de les condicions econòmiques i també estudi de la psicologia i la societat índies en un procés d'alliberament ideològic i de transició al capitalisme des de la tradició feudal pròpia del país. (Sembla que el seu mentor prncipal ha sigut Tagore). Músic i guionista, a part de director, admirat per Kurosawa i d'altres directors, Oscar honorífic de Hollywood en 1992, Satyajit Ray és considerat avui un mestre del cinema. Quasi desconegut a Espanya, llance des d'aquesta humil tribuna una igualment humil invitació perquè, com jo mateix, qui no conega la seua obra s'hi atanse.

  • Meneame
  • Facebook
  • Twitter
  • Identi.ca
  • LaTafanera
  • email
Publicat per MaputoAxivat en: Vintage blog Deixa un comentari
Comentaris (0) Trackbars (0)

Encara sense comentaris.


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Trackbacks are disabled.