La web felina El Bloc de l'opinió felina

23Abr/040

Kurosawa

El dissabte a les 18h fan Un domingo maravilloso de Kurosawa (crec que també el diumenge a les 20h). És un relat emotiu, intens, en què dos joves lluiten per cercar la felicitat entre les runes de delinqüència i marginació de la gran ciutat, en aquest cas Tòquio. Forma part de les pel·lícules dels anys 40 de Kurosawa, com La más bella o No añoro mi juventud, projectes més personals de l'autor (generalment els guions són seus) en què no tracta les aventures de samurais que més tard el farien famós arreu del món (Kogemusha o Ran), per altra part epopeies evidentment narratives però també estètiques que sempre van més enllà de les aparences inicials. S'explicita molt bé la seua inclinació al "sentimentalisme", com comentava el mateix director, un artista culte (admirador de Dostoievski i Tolstoi; adapta el primer a El idiota) que era i és Akira Kurosawa.

  • Meneame
  • Facebook
  • Twitter
  • Identi.ca
  • LaTafanera
  • email
Publicat per MaputoAxivat en: Vintage blog Deixa un comentari
Comentaris (0) Trackbars (0)

Encara sense comentaris.


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Trackbacks are disabled.