La web felina El Bloc de l'opinió felina

5Mar/040

OSAMA

Ahir al final anàrem a la filmoteca a vore el film singular Osama (Siddik Barmak, 2003), coproducció Japo-Afgana-Irlandesa que va plenar totalment la sala Juan Piqueras. Feia temps que no veia la filmo tan petada, però supose que tindrà a vore amb la qualitat de les pel·lícules que hem anat a vore darrerament (vease la del Sátiro del Pijama i la de Carradine vs Puigcorbe: Kung Fu in Benimaclet).

Tornant a la pel·lícula, cal dir que Osama és una d'eixes pel·lícules que no deixa a l'espectador indiferent. L'argument, inspirat en l'Afganistan Taliban, on les dones tenen prohibit, entre altres moltes coses, treballar, narra la història d'una dona vídua que es veu obligada a fer passar a la seua filla de 12 anys per un xic com a única solució per aconseguir un treball per al sustent familiar. La pel·lícula conta les terribles situacions per les que ha de passar aquesta filla per tal d'ocultar el seu secret als Talibans, sobre tot quan es reclutada contra la seua voluntat en un campament paramilitar.

En definitiva, Osama es una visió crua de la vida i de la convivència sota l'extremisme Taliban que aconsegueix esgarrifar l'espectador en moltes escenes sense fer ús de la violència explícita. Recomanable.

MEOW

  • Meneame
  • Facebook
  • Twitter
  • Identi.ca
  • LaTafanera
  • email
Publicat per FelinoAxivat en: Vintage blog Deixa un comentari
Comentaris (0) Trackbars (0)

Encara sense comentaris.


Deixa un comentari

Has d'iniciar sessió per deixar un comentari.

Trackbacks are disabled.